Foto: palokuchki
Neviem ci sa to takto spravne vola, ale takto sme to vsetcia z nasej oblasti od Nitry volali.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky som si uvarila v supke. Osupala som ich, na jemno potlacila, osolila a zamiesila som si cesto ako na lokse. Na doske som si vyvalkala plat na hrubku asi 2-3mm.
-
2
Plat som pomastila bravcovou mastou a este trochu posolila. Potom som ho zacala stacat.
-
3
Cely plat som stocila do valceka.
-
4
Ten som potom pokrajala na asi 5cmm kusky.
-
5
Kazdy kusok som otocila reznou stranou hore.
-
6
Z obidvoch reznych stran som drapaky uzavrela a sformovala som priblizne rovnake bochnicky.
-
7
Po vrchu s nozom som urobila ozdobnu mriezku, pomastila mastou a dala na plech. Piekla som v rure 200'C, 40min.
-
8
Tento sposob pripravy je rychlejsi. Pracnejsi je druhy postup. Zemiakove cesto sa vyvalka ako na lokse.
-
9
Pomasti sa mastou. Zroluje sa do trubicky. Ktoru som tu zacala uz stacat do slimaka.
-
10
Takto vyzera uplne stoceny.
-
11
Upravila som vrch, ozdobila nozom, pomastila mastou a dala upiect.
-
12
Upecene a prerezane drapaky.
k jedlu?
@palokuchki vdaka za pripomenutie.ked budem robit lokše,tak vyskúšam.
Už som prešla niektoré recepty, ani tam mi to nešlo.? Pod reklamným obrázkom v pravo je prázdny biely pás.
Zdá sa mi že keď ich ešte dedo robieval tak vraj vydržia dlho...