Zemiaková baba

bambulka51 - bez fotkybambulka51, canada, 19. marca 2010

Jednoduché jedlo zo zemiakov .Keď je doma veľa hladošov a nevieš čo by si im navarila.

4-6
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
2-3 čím viac tým lepšie
4-5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky nastrúhame,posolíme,pridáme kmín a v mlieke rozšľahané vajíčka ,rozmiešame a pridáme toľko múky,aby sa cesto dalo ľahko rozotrieť na olejom pomastenom pekáči.Pečeme v predohriatej trúbe 15-20 min. pekne do rúžova.

  2. 2

    Na pekáči rozporcujeme na vätšie štvorce ,podávame teplé a zapíjame mliečkom.

  3. 3

    Podobne postupujeme pri príprave "žida",vynecháme kmín a do cesta na plechu nakladieme buď slivky,alebo na kúsky nakrájané jablká.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Všade sa robí baba ináč. My do nej dávame aj krúpy a pomleté kože, čo sa varili do huspeniny. A je zo surových zemiakov, plus čierne korenie a majorán. Dávame ju nahrubo a pečie sa aj dve hodiny. A najlepšia je na druhý deň zohrievaná (opekaná) na panvici. Keď ju budeme u mamy robiť, nafotím a pridám recept... :-)
Môj kamoš Ľubo robí babu zo surových zemiakov a strúha ich na veľkom drháči (takom ako sa strúha repa) samozrejme novom a je fantastická.