Foto: akrim
Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by ho vitariáni zamietli. Ešte som nenašla nič čo Zobraziť celý popisTento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by ho vitariáni zamietli. Ešte som nenašla nič čo by túto úžasnú chuť napodobnilo. Preto aj naďalej zostáva v mojom jedálničku:-) a vrelo ho odporúčam aj ostatným...
porcia
príprava
Postup
-
1
Množstvá som nepísala, nechám to na Vás :-) Šalát si umyjeme a preberieme, navrstvíme do misky. Ja som použila poľníček, zopár lístkov mangoldu, kel kučeravý (ten je už chuťovo výraznejší, ale ja ho mám rada) a zopár lístkov kapucínky. Kapucínka je jedlá rastlina - dajú sa jesť listy aj kvety, okrem toho, že je v záhradke krásne dekoratívna ťahavá rastlina v ľudovom liečiteľstve sa používa ako prostriedok proti parazitom v tráviacom trakte. Naviac má jemne korenistú chuť, takže aj výborne chutí (mne pripomína redkvičku). Ak však nemáte po ruke iné druhy šalátov, stačí aj samotný poľníček.
- 2
Nakrájame paradajky, redkvičky, pažítku a všetko pridáme do šalátu.
- 3
Posolíme (morskou, alebo himalájskou ružovou soľou), okoreníme (napr.korením štyroch farieb) a premiešame. Môžeme pridať olivový olej, ja som nedávala, nemám ho rada.
- 4
Nakoniec posypeme bryndzou a dozdobíme kvetmi pažítky (chutí ako pažítka, ale je oveľa aromatickejšia, výraznejšia).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu