Zelený šalát s bryndzou

Autor receptu: akrim

Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by ho vitariáni zamietli. Ešte som nenašla nič čo by túto úžasnú chuť napodobnilo. Preto aj naďalej zostáva v mojom jedálničku:-) a vrelo ho odporúčam aj ostatným...

1-2
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Množstvá som nepísala, nechám to na Vás :-) Šalát si umyjeme a preberieme, navrstvíme do misky. Ja som použila poľníček, zopár lístkov mangoldu, kel kučeravý (ten je už chuťovo výraznejší, ale ja ho mám rada) a zopár lístkov kapucínky. Kapucínka je jedlá rastlina - dajú sa jesť listy aj kvety, okrem toho, že je v záhradke krásne dekoratívna ťahavá rastlina v ľudovom liečiteľstve sa používa ako prostriedok proti parazitom v tráviacom trakte. Naviac má jemne korenistú chuť, takže aj výborne chutí (mne pripomína redkvičku). Ak však nemáte po ruke iné druhy šalátov, stačí aj samotný poľníček.
  2. Nakrájame paradajky, redkvičky, pažítku a všetko pridáme do šalátu.
  3. Posolíme (morskou, alebo himalájskou ružovou soľou), okoreníme (napr.korením štyroch farieb) a premiešame. Môžeme pridať olivový olej, ja som nedávala, nemám ho rada.
  4. Nakoniec posypeme bryndzou a dozdobíme kvetmi pažítky (chutí ako pažítka, ale je oveľa aromatickejšia, výraznejšia).