Zeleninový tanier so salámou Mňam, mňam

Autor receptu: zabiatko66

Mrkva, brokolica, mungo fazuľka, reďkvička, paradajka, ľadový šalát, uhorka šalátová, vajce, suchá saláma

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu uvaríme v slanej vode. Vajcia uvaríme na tvrdo. Naklíčenú mungo fazuľku podusíme na oleji a troške vody 3-5 min., ochutíme vegetou. Potom mrkvu scedíme rozkrojíme na plátky po dĺžke a trošku osmažíme na oleji pokiaľ nechytí kôrku. (viď. obr.). Pridáme trošku korenia a pravenslávske bylinky. Potom ku tomu pridáme brokolicu mrazenú (môže byť aj čerstvá, ale pred smažením potom ju tiež treba uvariť do polomäkka). Uhorku a redkvičku nakrájame na kolieska, paradajku na mesiačiky.
  2. Keď máme zeleninku pripravenú. Nakrájame si suchú salámu, vajíčko rozkrojíme na polovice alebo na mesiačiky. Na tanier si dáme ľadový šalátik a ukladáme zeleninku a ostatné ingrediencie podľa vlastnej fantázie. Prajem Vám dobrú chuť.