Zeleninový tanier so salámou Mňam, mňam
Autor receptu: zabiatko66
Mrkva, brokolica, mungo fazuľka, reďkvička, paradajka, ľadový šalát, uhorka šalátová, vajce, suchá saláma
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu uvaríme v slanej vode. Vajcia uvaríme na tvrdo. Naklíčenú mungo fazuľku podusíme na oleji a troške vody 3-5 min., ochutíme vegetou. Potom mrkvu scedíme rozkrojíme na plátky po dĺžke a trošku osmažíme na oleji pokiaľ nechytí kôrku. (viď. obr.). Pridáme trošku korenia a pravenslávske bylinky. Potom ku tomu pridáme brokolicu mrazenú (môže byť aj čerstvá, ale pred smažením potom ju tiež treba uvariť do polomäkka).
Uhorku a redkvičku nakrájame na kolieska, paradajku na mesiačiky.
- Keď máme zeleninku pripravenú. Nakrájame si suchú salámu, vajíčko rozkrojíme na polovice alebo na mesiačiky.
Na tanier si dáme ľadový šalátik a ukladáme zeleninku a ostatné ingrediencie podľa vlastnej fantázie.
Prajem Vám dobrú chuť.