Zeleninová slovenská ryža (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Velmi jednoduche a chutne jedlo ci priloha :-)
Postup
- Je to jedlo strasne jednoduche a rychle :-) a pravdaze velmi variabilne.
Potrebujeme hovädzi vyvar (ja som mala v mrazaku), potom mrazenu zeleninu "mexicka zmes", zo 3 - 4 sampinony a slovensku ryzu, u nas znamu ako Orzo alebo Arpa sehriye :-)
- Do panvici na rozhriaty olej dame zeleninu a trocha ju osolime. Zakryjeme a takto ju 10 minut podusime, aby dopoli zmäkla.
- Potom pridame slovensku ryzu, nakrajane sampinony a cele premiesame. Napokon to zalejeme vyvarom a ak treba, tak osolime. Zakryte varime, az kym ryza nevsaje celu vodu.
- Ked uz ryza vsala celu stavu, tak zvyknem premiesat a ochutnat, ci tam este nahodou netreba doliat vodu. Ja som doliala este 0,5 - 1 dl vody. Zakryla naspät, nechala znova zovriet a zakryte som dala bokom asi na 10 - 15 minut.
- Mozme podavat aj ako samotne jedlo s nejakym salatom alebo s nejakou zeleninou odlozenou na kyslo. Ale je to vynikajuce aj ako priloha k mäsu na stave :-)