Zeleninová slovenská ryža (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi jednoduche a chutne jedlo ci priloha :-)

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Je to jedlo strasne jednoduche a rychle :-) a pravdaze velmi variabilne. Potrebujeme hovädzi vyvar (ja som mala v mrazaku), potom mrazenu zeleninu "mexicka zmes", zo 3 - 4 sampinony a slovensku ryzu, u nas znamu ako Orzo alebo Arpa sehriye :-)
  2. Do panvici na rozhriaty olej dame zeleninu a trocha ju osolime. Zakryjeme a takto ju 10 minut podusime, aby dopoli zmäkla.
  3. Potom pridame slovensku ryzu, nakrajane sampinony a cele premiesame. Napokon to zalejeme vyvarom a ak treba, tak osolime. Zakryte varime, az kym ryza nevsaje celu vodu.
  4. Ked uz ryza vsala celu stavu, tak zvyknem premiesat a ochutnat, ci tam este nahodou netreba doliat vodu. Ja som doliala este 0,5 - 1 dl vody. Zakryla naspät, nechala znova zovriet a zakryte som dala bokom asi na 10 - 15 minut.
  5. Mozme podavat aj ako samotne jedlo s nejakym salatom alebo s nejakou zeleninou odlozenou na kyslo. Ale je to vynikajuce aj ako priloha k mäsu na stave :-)