Želé s jablkami a bielym vínom
Autor receptu: redakcia
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...
Postup
- Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a podusíme do mäkka na bielom víne. Víno zlejeme a doplníme do 500 ml vodou. Podusené jablká rozdelíme do misiek alebo formy. Na prípravu želé privedieme zmes vody a vína do varu. Obsah vrecúška spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame.
- Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy na jablká a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
- Náš tip: Do želé sú vhodné menej zrelé jablká s vysokým obsahom pektínu.