Zdravšia kakaovo-tvarohová roláda plnená hruškami

mandarin999 - fotkamandarin999, 26. apríla 2016

Viem, že podobných receptov sa zrejme nájde na internete mnoho, ale predsa možno niekoho inšpirujem, prípadne mu pripomeniem takýto dezert. Tentokrát je to troška Zobraziť celý popisViem, že podobných receptov sa zrejme nájde na internete mnoho, ale predsa možno niekoho inšpirujem, prípadne mu pripomeniem takýto dezert. Tentokrát je to troška z iného súdka - zo zdravších, kvalitnejších surovín a môžu si ho raz za čas dopriať aj tí, ktorí sa sladkostiam vyhýbajú. Rozhodne ale bola táto roláda chutná.

12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
3 PL
3 PL
Tvarohová plnka:
150 g
350 g
2 PL
2 ks
podľa chuti (alebo kokosový)
20 g
Náplň:
1 ks
2 ks
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do penista. Ručne vmiešame kakao, mleté mandle a sneh z bielkov, ktorý si vopred pripravíme. Cesto rovnomerne rozotrime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 10 - 12 minút pri 180 stupňoch. Po vytiahnutí cesto ešte teplé zrolujeme, necháme vychladnúť , rozrolujeme a odstránime z neho papier na pečenie. (Papier sa môže z neho dať dole i hneď po upečení).

  2. 2

    Tvaroh si vymiešame z gréckym jogurtom, roztlačeným banánom, medom a cukrom. Pripravíme si želatínu agar - dáme ju napučať do studenej vody a neskôr zahrejeme, kým sa nerozpustí. Vlejeme do tvarohovej zmesi, poriadne premiešame a zmes natrieme na cesto.

  3. 3

    Hrušky a jabĺčko nakrájame na malé kúsky, mierne povaríme, aby troška zmäkli (nemusí sa) a poukladáme ich na tvarohovú zmes.

  4. 4

    Roládu zrolujeme, dávame pozor na cesto, ktoré je jemné, no veľmi chutné. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chlade cca 2 hodinky. Ozdobíme mandľovými lupienkami a strúhanou čokoládou s vysokým obsahom kakaa.

Diskusia k receptu

haji
Krásný recept, tleskám!! Jsi fakt moc šikovná!! Tleskám!
Pro redakci - opravte, prosím tag Múčne jedlá - recept je bez múky!! Děkuji.
haji
@Haji (26.4.2016 12:30)
Děkuji ještě jednou, povedlo se.
murina
Vyzerá to fantasticky a určite aj chutí:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia