Zdravšia kakaovo-tvarohová roláda plnená hruškami

mandarin999 - fotkamandarin999, 26. apríla 2016 12:00
Ďalšie recepty »

Viem, že podobných receptov sa zrejme nájde na internete mnoho, ale predsa možno niekoho inšpirujem, prípadne mu pripomeniem takýto dezert. Tentokrát je to troška z iného súdka - zo zdravších, kvalitnejších surovín a môžu si ho raz za čas dopriať aj tí, ktorí sa sladkostiam vyhýbajú. Rozhodne ale bola táto roláda chutná.

12 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
3 PL
3 PL
Tvarohová plnka:
150 g
350 g
2 PL
2 ks
podľa chuti (alebo kokosový)
20 g
Náplň:
1 ks
2 ks
Ozdoba:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do penista. Ručne vmiešame kakao, mleté mandle a sneh z bielkov, ktorý si vopred pripravíme. Cesto rovnomerne rozotrime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 10 - 12 minút pri 180 stupňoch. Po vytiahnutí cesto ešte teplé zrolujeme, necháme vychladnúť , rozrolujeme a odstránime z neho papier na pečenie. (Papier sa môže z neho dať dole i hneď po upečení).

  2. 2

    Tvaroh si vymiešame z gréckym jogurtom, roztlačeným banánom, medom a cukrom. Pripravíme si želatínu agar - dáme ju napučať do studenej vody a neskôr zahrejeme, kým sa nerozpustí. Vlejeme do tvarohovej zmesi, poriadne premiešame a zmes natrieme na cesto.

  3. 3

    Hrušky a jabĺčko nakrájame na malé kúsky, mierne povaríme, aby troška zmäkli (nemusí sa) a poukladáme ich na tvarohovú zmes.

  4. 4

    Roládu zrolujeme, dávame pozor na cesto, ktoré je jemné, no veľmi chutné. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chlade cca 2 hodinky. Ozdobíme mandľovými lupienkami a strúhanou čokoládou s vysokým obsahom kakaa.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist