Zdravšia kakaovo-tvarohová roláda plnená hruškami
Viem, že podobných receptov sa zrejme nájde na internete mnoho, ale predsa možno niekoho inšpirujem, prípadne mu pripomeniem takýto dezert. Tentokrát je to troška z iného súdka - zo zdravších, kvalitnejších surovín a môžu si ho raz za čas dopriať aj tí, ktorí sa sladkostiam vyhýbajú. Rozhodne ale bola táto roláda chutná.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
150 g |
|
350 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
podľa chuti (alebo kokosový) |
|
20 g |
|
Náplň: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
Ozdoba: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do penista. Ručne vmiešame kakao, mleté mandle a sneh z bielkov, ktorý si vopred pripravíme. Cesto rovnomerne rozotrime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 10 - 12 minút pri 180 stupňoch. Po vytiahnutí cesto ešte teplé zrolujeme, necháme vychladnúť , rozrolujeme a odstránime z neho papier na pečenie. (Papier sa môže z neho dať dole i hneď po upečení).
- 2
Tvaroh si vymiešame z gréckym jogurtom, roztlačeným banánom, medom a cukrom. Pripravíme si želatínu agar - dáme ju napučať do studenej vody a neskôr zahrejeme, kým sa nerozpustí. Vlejeme do tvarohovej zmesi, poriadne premiešame a zmes natrieme na cesto.
- 3
Hrušky a jabĺčko nakrájame na malé kúsky, mierne povaríme, aby troška zmäkli (nemusí sa) a poukladáme ich na tvarohovú zmes.
- 4
Roládu zrolujeme, dávame pozor na cesto, ktoré je jemné, no veľmi chutné. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chlade cca 2 hodinky. Ozdobíme mandľovými lupienkami a strúhanou čokoládou s vysokým obsahom kakaa.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Pro redakci - opravte, prosím tag Múčne jedlá - recept je bez múky!! Děkuji.
Děkuji ještě jednou, povedlo se.