Foto: ailuj82
Samé dobré ingrediencie
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
120 g, /VETO/ |
|
2 ks |
|
70 g |
|
100 g, posekané /zmes vlašské, lieskové, kešu.../ |
|
200 ml |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
40 g, posekaná |
|
Postup
-
1
Zmiešame polohrubú a celozrnnú múku, pridáme ovsené vločky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, roztopené maslo, vajcia, cukor, orechy,, brusnice, hrozienka, čokoládu a vodu a zamiešame.
-
2
Naplníme muffinové formičky
-
3
a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Muffiny majú naozaj skvelú chuť a nie sú presladené.
čo som čítala, tak "rastlinné maslá" sa jednou molekulou odlišujú od umelej hmoty... inak stačí malý pokus - nechať misku s vetom (alebo podobným) dakde vonku, alebo v pivnici, ani po dlhšej dobe žiadna zmena a ani len tie myši to nezožerú...
muffinky vyzerajú geniálne, tiež ich idem hneď robiť, len musím orechy dačím nahradiť ..možno skúsim tie slnečnicové jadrá...
... a k tým vyjadreniam o rastlinných maslách.... Dámy, je rozdiel na internete čítať a čítať. Treba pozerať rôzne zdroje, alebo skôr vyberať dôveryhodné zdroje! Problém s margarínmi bol kedysi, dnešné by mali byť kvalitnejšie. Aj keď, kvalitné nie je ani kravské maslo od tých lepších výrobcov. Možno keď si ho urobíte doma sami z čerstvého mlieko z družstva... Tu nejaké info, ktoré ja osobne považujem za dôveryhodný zdroj www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=v...
Ja osobne margaríny nepoužívam kvôli malému, aj keď za posledné 4 roky som ho už mala kúpené asi 2x. Takže, dámy, trochu tolerancie - sú tu aj ľudia, ktorí majú problém s mliečnou bielkovinou a možno práve preto vznikol takýto recept... a možno nie... :)