Zázvorníky

janette4 - fotkajanette4, 4. októbra 2011
Zázvorníky
Foto: janette4

Keď som bola malá,babička mi nosila od svojej známej zázvorníky,ktoré som odjakživa milovala.Tetuška už mali okolo 80ky,ale aj tak mi ich každé leto upiekli.Nakoniec Zobraziť celý popisKeď som bola malá,babička mi nosila od svojej známej zázvorníky,ktoré som odjakživa milovala.Tetuška už mali okolo 80ky,ale aj tak mi ich každé leto upiekli.Nakoniec mi recept napísali,keď budem veľká,nech vyskúšam.Tak som vyskúšala.Sú naozaj veľmi dobré.

55ks
porcií
20+24hod minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

700g
500g
4-5
1balenie (20g)
3g(1ČL) alebo 1ČL salajky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dobre zamiesime na hladké cesto.Rozgúľame na 1cm a formičkami vykrajujeme.Ukladáme na vymastený plech opačnou stranou a necháme 24hod.odpočívať,najlepšie v chladnejšej miestnosti(nebudú sa pri pečení rozlievať).Na druhý deň upečieme na 150st,asi 15min.Z jednej dávky vyjde cca 60ks.

  2. 2

    a nech sa páči:

    Zázvorníky - obrázok 2

Diskusia k receptu

tetrisss
no tak toto pecivo som nejedla uz skoro 50 rokov, ale sa mi cosi moce po rozume, ze to bolo dost o skusenosti toto pecivo upiect, nie vzdy sa podarilo, ale bolo velmi chutne.
sovka62
Okrem mňa ich nikto v rodine nechce, ale ja ich mám veľmi rada, tuším si ich podľa teba napečiem.
huck
Ja ich mam strašne rada v zime s horucim mliekom. Chut zazvoru som si oblubila až neskor ako dospela. Robievala ich naša babinka - otcova mama a robila ich krasne. Spominam si , že sa jej vždy podarili a robievala ich aj na objednavku pre znamych. Skušala som doteraz vela receptov, ale ani jeden nebol ten babinkin.Ten jej recept sa mi pri stahovani niekde"zapatrošil" . @Janette4 tvoje zazvorniky (dumbirnaky) sa mi zdaju presne take ako ho robievala naša babinka. To množstvo vajičok, muky a cukru... vykrajovat a uložit opačnou stranou nepečene odložit do chladu na 24 hod. a potom piect... Zo je určite to! :) Dakujem! Velmi si ma potešila receptom .
janette4
@huck som rada. u nás ich tiež veľmi nemusia,ale ja ich milujem.Mne ich robila babičkina kamarátka,ona ich robievala také "kameňáky", ja ich dávam do sáčku s rozkrojeným jablkom,aby zmäkli,lebo veľmi rýchlo stvrdnú.najlepšie sú hneď po upečení,ešte teplé.
alena45
Zázvorníky som ešte pred pár rokmi vôbec nepoznala, ale potom som dostala od kolegyne recept a požičala mi aj špeciálne vykrajovačky na zázvorniky a odvtedy ich robím na každé Vianoce. Časť z nich vešiam na stromček, majú krásnu farbu. Ale môj recept je iný, len ho nájsť, ale určite tam mám hladkú múku.
3sandra3
zázvorníky sú pravé vianočné pečivo... tiež mám rada zázvor, dávam si aj do čaju, je veľmi zdravý
babav
Ja ich peciem vzdy na Vianoce ,ale nikdy nie su take vysoke, dvojposchodove ako ich piekla moja mama .Neviem preco?!
babi
takýto recept mám aj ja po svojej mame a ona po svojej, naozaj je veľmi starý a veľmi chutný @sovka , u nás ich tiež veľmi nemusia, ale ny Vianoce ich vždy upečiem, veď aj sebe si treba občas urobiť radosť.
Do môjho receptu ide menej múky, ale inak je to to isté. Mám ich pridané aj medzi mojimi receptami
babi
Mám tam uvedenú len 1/2 dávku, keďže ich jem len ja.
janette4
@babi ja tiež občas robievam z polovičnej dávky,keď sú len pre mňa.akurát dnes som ich robila na sobotu manželovej babičke na 80ku.
matamurkova
super konecne mi funguje tato stranka. za posledne dni som sa sem nevedela prihlasit a chcela som robit tieto zazvorniky. takze zajtra sa hadam uz do toho pustim:)
fiula
A to naozaj vzniknu dve vrstvy tak ako to na obrazku vyzera a ako tuzim aby to aj po upeceni vyzeralo? Spodna taka napenena a vrchna taka s bublinkou vo vnutri?
janette4
@fiula áno,.vzniknú.niekedy sa mi ale tiež stane,že mi neodskočia,že sa mi rozlejú.ale chutné sú aj tak.
1saska1
tieto su krasne, dnes som robila cesto, tak dufam, ze sa zajtra podaria :-)
aylinka
Vyskúšala som tieto zázvorníky, nemajú chybu a odporúčam ich aj menej skúseným gazdinkám.
valeri
Zamiesila som práve cesto podľa Tvojho receptu, okoštovala som :-)), má výbornú chuť aj neupečené, verím, že aj koláčiky musia byť mňam- mňam. Len dúfam, že sa mi ich podarí aj upiecť, že sa mi nerozlejú. Ešte som zázvorníky nikdy nepiekla a to už mám rokov .......
hubarka35
ja lúbim tiež zázvorníky-no jest si ich môžem sama-nikto to neje doma....tak ich ani nerobievam už.
monika82
akurát druhou rukou miesim cesto a je normálne, že je také ako mrvenička?? Dúfam, že sa mi to spojí, Tvoj recept som si vybrala kvôlimnožstvu zázvoru, inde bola lyžička dve, to mi nestačí :-D
monika82
tak sa nakoniec vydarili, už sú upečené a mäknú v komore
janette4
@monika82 som rada,že sa podarili.keď je cesto také mrveničkové,kľudne tam šupni ešte jedno menšie vajíčko.
yogy1972
Som sice Staraa Tapa ( 40 ) ,ale zazvor som vyskusala tento rok prvy krat v zivote ...a Zamilovala som si ho..Dakujem
eviana
Krásne zázvorníky, mňam, milujem ich :)
julanda
Podobný recept mám od susedky, len tam nejde prášok do pečiva ani salajka, ale tieto tvoje ich veľmi pripomínajú vzhľadom. Susedkine boli vždy fantastické.
srnka77
Ďakujem za tento recept! Práve som ich dopiekla, postupovala som presne podľa receptu (dala som 1 KL PDP, salajku som práve nemala). S cestom sa ťažšie pracuje, ale výsledok je skvelý - zázvorníky sú chuťovo vynikajúce a vzhľadovo tiež krásne, dvojvrstvové. Presne takéto si ich takisto pamätám z detstva. Budem mať problém nepojesť ich všetky sama ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia