Foto: irenaw
Na podporu imunity v tomto chrípkovom období. A tiež na zahriatie.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Citrón ošúpeme tak, aby na ňom neostala vnútorná horká, biela šupka. Pokrájame ho na drobno. Odstránime jadierka.
- 2
Približne rovnaký kus zázvoru, ako je citrón, tiež ošúpeme a pokrájame na drobno. Sklenenú fľaštičku so širokým hrdlom naplníme citrónom a zázvorom asi do 3/4. Celé to zalejeme medom. Premiešame.
- 3
Skladujeme v chladničke. Denne konzumujeme jednu čajovú lyžičku. Zapijeme dostatkom vody. Nadmerná konzumácia zázvoru môže podráždiť žalúdok. Dospelým sa odporúča maximálne asi 1 cm koreňa na deň. Pre deti alebo pre ľudí s citlivým žalúdkom dávku znížime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.apetitonline.cz/apetit-tv/139-jak-na-zazvor.html...
@mijaita výborný návod.
tecnológia postupu a už to nieje to isté.Učíme sa jeden
od druhého. Aspoň ja som tak s tým
toto je ten najlepší recept. Mala by ho preplácať zdravotná poisťovňa.
... pozitívne gastrointestinálne účinky zázvoru: stimuluje chuť do jedla, podporuje tráviace pochody, tvorbu slín a tráviacich štiav a urýchľuje metabolizmus živín. Zabraňuje nadmernej tvorbe plynov, tlmí črevné kŕče.
„Pre svoje antiseptické účinky môže byť zázvor nápomocný aj pri črevných virózach sprevádzaných hnačkami,“ nie málo, čo poviete?