Zapekané jabĺčka s džemom (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept robili u Kamily Magálovej v relácii " Tajomstvo mojej kuchyne ", kamoška ho odskúšala, dala mi ochutnať a veľmi mi chutil. Tak som ho urobila aj ja. Vôňa jabĺčok a škorice je fantastická. Na Vianoce je to priam ako stvorené. Dokonca aj ľahko stráviteľné.
Postup
- Pripravíme si :
- Jablká umyjeme, prekrojíme a očistíme.Vyberieme jadrovník, aby vznikla jamka. Hrozienka namočíme do horúcej vody, aby rýchlo nabobtnali.
- Vymažeme plech, na plech poukladáme jablká tesne vedľa seba, do každej jamky dáme asi malú mokka lyžičku marhuľového džemu. Do džemu pichneme 2 - 3 hrozienka.
- Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky a hrubú krupicovú múku s práškom do pečiva.
- Posypeme škoricovým cukrom ( ja som si zmiešala 2 mokka lyžičky škorice a 2 mokka lyžičky cukru ). Zalejeme cestom a posypeme vanilkovým cukrom.
- Na vrch nasypeme sekané orechy.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry, najprv 8 - 10 min. pri 180° C, potom ešte asi 5 - 8 min. pri 130° C.
- Necháme vychladnúť a môžeme ochutnať. Dobrú chuť !