Zapekané jabĺčka s džemom (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept robili u Kamily Magálovej v relácii " Tajomstvo mojej kuchyne ", kamoška ho odskúšala, dala mi ochutnať a veľmi mi chutil. Tak som ho urobila aj ja. Vôňa jabĺčok a škorice je fantastická. Na Vianoce je to priam ako stvorené. Dokonca aj ľahko stráviteľné.

30 -45 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Jablká umyjeme, prekrojíme a očistíme.Vyberieme jadrovník, aby vznikla jamka. Hrozienka namočíme do horúcej vody, aby rýchlo nabobtnali.
  3. Vymažeme plech, na plech poukladáme jablká tesne vedľa seba, do každej jamky dáme asi malú mokka lyžičku marhuľového džemu. Do džemu pichneme 2 - 3 hrozienka.
  4. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky a hrubú krupicovú múku s práškom do pečiva.
  5. Posypeme škoricovým cukrom ( ja som si zmiešala 2 mokka lyžičky škorice a 2 mokka lyžičky cukru ). Zalejeme cestom a posypeme vanilkovým cukrom.
  6. Na vrch nasypeme sekané orechy.
  7. Dáme piecť do vyhriatej rúry, najprv 8 - 10 min. pri 180° C, potom ešte asi 5 - 8 min. pri 130° C.
  8. Necháme vychladnúť a môžeme ochutnať. Dobrú chuť !