Zapečené syrové rožky

Autor receptu: pietroo

Keď nám zostarnú rožky, môžeme z nich vytvoriť strúhanku, nakŕmiť nimi domácu faunu, alebo ich sprosto vyhodiť. Ak žijeme v meste, strúhanky máme už dosť a neradi vyhadzujeme potraviny, môžeme pošpekulovať, ako gumový rožok opraviť. Ja som pred rokmi pošpekuloval a odvtedy mám vždy úspech, keď rodine ponúknem zapečené syrové rožky. Neuveriteľná reinkarnácia pečiva.

2
porcie
7,5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky prerežte naplocho po dĺžke, natrite maslom (ja používam ľahko roztierateľné "Msielko", alebo niečo podobné), na to poukladajte na plátky pokrájaný syr.
  2. Zapečte, najlepšie v grile, možno v zapekacej mikrovlnke. Syr by mal vytvoriť bubliny a chytiť hnedé škvrny od tepla. Ozdobte dobrým kečupom. Hodujte rýchlo, jedzte teplé. Rožok, podľa dosiahnutého veku, má tendenciu vrátiť sa k pôvodnej konzistencii.