Zapečené syrové rožky
Autor receptu: pietroo
Keď nám zostarnú rožky, môžeme z nich vytvoriť strúhanku, nakŕmiť nimi domácu faunu, alebo ich sprosto vyhodiť. Ak žijeme v meste, strúhanky máme už dosť a neradi vyhadzujeme potraviny, môžeme pošpekulovať, ako gumový rožok opraviť. Ja som pred rokmi pošpekuloval a odvtedy mám vždy úspech, keď rodine ponúknem zapečené syrové rožky. Neuveriteľná reinkarnácia pečiva.
2 porcie |
7,5 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky prerežte naplocho po dĺžke, natrite maslom (ja používam ľahko roztierateľné "Msielko", alebo niečo podobné), na to poukladajte na plátky pokrájaný syr.
- Zapečte, najlepšie v grile, možno v zapekacej mikrovlnke. Syr by mal vytvoriť bubliny a chytiť hnedé škvrny od tepla. Ozdobte dobrým kečupom. Hodujte rýchlo, jedzte teplé. Rožok, podľa dosiahnutého veku, má tendenciu vrátiť sa k pôvodnej konzistencii.