Základné piškotové cesto bez váženia

sbsgabi - fotkasbsgabi, 26. novembra 2010

Jednoduchý recept bez váženia . Ja ho používam na všetky koláče kde ide piškótové cesto len regulujem vajíčkami keď chcem väčší spravím zo 6 Zobraziť celý popisJednoduchý recept bez váženia . Ja ho používam na všetky koláče kde ide piškótové cesto len regulujem vajíčkami keď chcem väčší spravím zo 6 vajec keď potrebujem menší tak 3-4 vajec . keď idem polievať piškótové cesto / trebárs zmiešam šťavu z kompótu +rum a polievam korpus aby bola torta šťavnatá / tak nedávam celý prášok do pečiva ale len 1/2 bal .

15 minút
príprava
30 minút
na 180  °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL
1 - 2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do mixéra si dáme celé vajcia + cukor a dobre vymiešame.postupne pridáme vodu ,olej , múku zmiešanú s kypriacim práškom . Máme na výber 3 spôsoby ako má vyzerať upečené cesto : 1. biely korpus nedáme kakao 2. tmavý korpus pridáme kakao , 3.ale ak sa neviete rozhodnúť tak ja robím tak že si 3/4 cesta vlejem do formi do cesta čo nám ostalo pridám 1 PL kakaa vymiešam a na biele cesto vo farme pomalý vlievam rôznymi stranami cesto kakaové Pozor nezabudnite si formu vymastiť palmarínom a vysypať múkou. A potom dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 C asi na 20 - 30 min ja keď som si nie istá pozriem či má cesto okolo formi také tmavší okraj alebo zoberiem špilku a pichnem do cesta keď mi na spodku spilky po vpichnutí nezanecháva cesto alebo nieje vlhka tak je cesto upečené Ak ho pečiem ako korpus na tortu a potrebujem ho vybrať z formi von prevrátim formu na dosku a na formu položím mokrú utierku a necháme vychladnúť .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia