Zabijačkový paprikáš
	        Autor receptu: thedrunkchef
	         
	        
	        Toto jedlo vo mne evokuje spomienky na detstvo...
| 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Rozpálime bravčovú masť, alebo olej (masť je na to lepšia) a speníme väčšie množstvo cibule (v pomere s mäsom tak 1:1, ako na guľáš).
 - Mäso nakrájame, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme a okoreníme.
 - Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku (pálivú každý podľa svojej chuti), zamiešame a zalejeme vodou do výšky mäsa. Dusíme cca 45 minút, kým sa nám voda nevydusí na šťavu. Nezahusťujeme, šťavu zahustí cibuľa.
 - Podávame s haluškami, alebo cestovinou. Ja som mal svoju obľúbenú zemiakovú kašu. 
 - TIP: Vynikajúca je k tomu nakladaná kyslá kapusta.