Zabijačkový paprikáš

Autor receptu: thedrunkchef

Toto jedlo vo mne evokuje spomienky na detstvo...

5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpálime bravčovú masť, alebo olej (masť je na to lepšia) a speníme väčšie množstvo cibule (v pomere s mäsom tak 1:1, ako na guľáš).
  2. Mäso nakrájame, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme a okoreníme.
  3. Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku (pálivú každý podľa svojej chuti), zamiešame a zalejeme vodou do výšky mäsa. Dusíme cca 45 minút, kým sa nám voda nevydusí na šťavu. Nezahusťujeme, šťavu zahustí cibuľa.
  4. Podávame s haluškami, alebo cestovinou. Ja som mal svoju obľúbenú zemiakovú kašu.
  5. TIP: Vynikajúca je k tomu nakladaná kyslá kapusta.