Vyprážaná zmrzlina

luczy - fotkaluczy, 11. júla 2013

Túto zmrzlinu si zvykneme dávať každý rok v Tatrách. Je to úžasná kombinácia teplej, chrumkavej kôrky so studenou, lahodnou zmrzlinou. Verte, že je to Zobraziť celý popisTúto zmrzlinu si zvykneme dávať každý rok v Tatrách. Je to úžasná kombinácia teplej, chrumkavej kôrky so studenou, lahodnou zmrzlinou. Verte, že je to najlepší dezert na svete.... :)

Suroviny

8 kopčekov
100 g
50 g
3 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si vajíčka a pripravíme si sypkú zmes z rozdrvených cornflaksov a jemne nasekaných vlašských orechov.

  2. 2

    Urobíme si 8 kopčekov zmrzliny (najlepšie vanilkovej) a obalíme ich vo vajíčkach a sypkej zmesi, ktorú sa snažíme do zmrzliny vtlačiť. Na pár hodín ich necháme stuhnúť do mrazničky a opäť obalíme vo vajíčkach a zmesi. Potom ešte asi tak na 2 hodinky necháme stuhnúť v mrazničke.

  3. 3

    Kopčeky zmrzliny vložíme do rozpáleného oleja asi na 15 sekúnd, kým nebudú dozlatista upražené. Podávame ich hneď, najlepšie s drobným, lesným ovocím. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia