Vyprážaná zmrzlina

Autor receptu: luczy

Túto zmrzlinu si zvykneme dávať každý rok v Tatrách. Je to úžasná kombinácia teplej, chrumkavej kôrky so studenou, lahodnou zmrzlinou. Verte, že je to najlepší dezert na svete.... :)

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme si vajíčka a pripravíme si sypkú zmes z rozdrvených cornflaksov a jemne nasekaných vlašských orechov.
  2. Urobíme si 8 kopčekov zmrzliny (najlepšie vanilkovej) a obalíme ich vo vajíčkach a sypkej zmesi, ktorú sa snažíme do zmrzliny vtlačiť. Na pár hodín ich necháme stuhnúť do mrazničky a opäť obalíme vo vajíčkach a zmesi. Potom ešte asi tak na 2 hodinky necháme stuhnúť v mrazničke.
  3. Kopčeky zmrzliny vložíme do rozpáleného oleja asi na 15 sekúnd, kým nebudú dozlatista upražené. Podávame ich hneď, najlepšie s drobným, lesným ovocím. Dobrú chuť :)