Vynikajúci rebarborový koláčik s orechami

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. júna 2012

:-)))

20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto :
250 g
250 g
1 ks celé
30 g
  a múka na vymastenie plechu
ďalej potrebujeme :
700 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky
100 g
2 ks
120 g
1 ks na potretie cesta
50 g na hrubo nasekané




Postup

  1. 1

    Postup : Z masla, múky, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Pridáme umytú a na malé kúsky nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme kryštálovým cukrom. Plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Povrch cesta natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme na hrubo nasekanými orechami, popicháme vidličkou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 20-30 minút.

  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

valeri
tak takéto koláče ja môžem vždy :-)). Aj tento sa mi páči, ukladám si ho.
sovka62
Kombinácia rebarbory a orechov je veľmi chutná. Robievam trochu inak ako ty, ale ukladám si tvoj recept, skúsim aj tak, ako ty.
danila
to môže byť dobrotka, len nemám rebarboru :((
danielas
Na obrázku je ukážkový,s orechami môže byť dobre vyváženej chuti. Tiež si uložím a vyskúšam a viem,že skoro :-)
Ja dávam na rebarboru ešte piškótu zo štyroch vajec
margaretka28
Naozaj tam ide len 250 g múky a delí sa na polovice,nie je to málo? Alebo treba malý plech?
busybee
Na fotografii vyzera dobre. Ale takiso mam otazku ohladom mnozstva ingrediencii..naozaj su tie mnozstva dobre napisane? A ak ano,aky rozmer plechu bol pouzity?
diabambulka
ahoj busybee, prepáč že ti odpisujem až teraz, ale naozaj nestíham sa venovať aj PC :-) nepamätám si presne, ale určite to bol menší plech, viem že sme ho zjedli hneď celý na chalupe, takže použi niečo o kúsok väčšie ako tortovnicu. Joj škoda, že ja nemám kde sa dostať tento rok ku rebarbore, toto je naozaj fantastický koláčik, svieži, chrumkavý a mňamkovýýý...odporúčam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia