Vynikajúci grécky chlieb (fotorecept)
Autor receptu: lenkapav
Uz asi rok je u nas otvorena grecka restauracia. Spociatku sme ani nemali chut do nej vojst. Ale teraz sa z nas stali jej verni zakaznici. Greci si nas ziskali svojou radostou zo zivota, vybornym jedlom a svojou pohostinnostou. Ku kazdej objednavke nam donesu na stol ich vyborny biely chlieb. Ak je kosik prazdny, vymenia ho za plny. A ten nas kosik je prazdy vzdy velmi rychlo... Preto som vyskusala upiect tento chlieb sama doma. Pozrite sa, ako sa vydaril. Chuti vnikajuco.
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vsetky suroviny vymiesime na hladke cesto. Podla potreby pridame vodu alebo muku - ja som nemusela.
- Nechame priblizne 45min. kysnut.
- Cesto vyberieme z misky, vypracujeme 2 chlebove bochniky.
- Dame vyhriat ruru na 180°C a pokym sa vyhreje, nechame chleby kysnut na plechu.
- Nakysnute chleby vlozime do rury dame na 35 minut piect, pokym nemaju peknu farbu :-)
Dobru chut.