Foto: andrea161
Už som vyskúšala veľa receptov na krémeš, ale tento je naozaj najlepší zo všetkých. Bude to asi preto, že som ho robila podľa seba Zobraziť celý popisUž som vyskúšala veľa receptov na krémeš, ale tento je naozaj najlepší zo všetkých. Bude to asi preto, že som ho robila podľa seba a nie podľa receptov. Chutí celej rodine! Vyskúšajte aký úspech budete mať vy ;)
Suroviny
400 g |
|
Plnka: | |
1 l |
|
13 PL |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
185 g |
|
3 |
|
Šľahačka: | |
500ml |
|
2ks |
|
1ks |
|
Čokoládová poleva: | |
1ks |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozdelím na polovicu, vyvaľkám, uložím na opak plechu a popichám (dôkladne) vidličkou. Dám piecť. Nebudem písať stupne ani minúty, pretože každá rúra je iná ;) Jeden plát nechám chvíľu vychladnúť, ale ešte teplý ho krájam na štvorčeky.
- 2
Mlieko si nalejem do hrnca, ale nie všetko. Pridám cukor a dám variť. Medzitým si vyšľahám bielka. Potom do mlieka, čo som si nechala, pridám 2 zlaté klasy a 1 vanil. puding, rozmiešam a pridám 3 žĺtka a zasa rozmiešam. Keď mi mlieko v hrnci vrie, tak nalejem zvyšok mlieka a miešam do zhustnutia. Do hotovej ešte horúcej kaše primiešam sneh z bielkov a potom ju dám chladiť. Na vrch dám plátok masla, aby sa neurobila kôrka.
- 3
Medzitým ako sa mi chladí kaša, vymixujem si maslo. Keď je kaša vychladnutá, postupne ju pridávam k maslu a mixujem. Krém natriem na upečený plát.
- 4
Šľahačkovú smotanu vylejem do misky a pridám 2 vanilínové cukre. Začnem mixovať a asi po desiatich sekundách postupne prisypávam stužovač. Vyšľahám a natriem na krém. Poukladám nakrájané štvorčeky, ak niektoré nevychádzajú, tak ich ešte zrežem. Nakoniec si v miske nad parou roztopím čokoládu na varenie s kúskom cery (píšem kúsok, pretože ju dávam od oka) a natriem na cesto.
- 5
Potom ho dám vychladnúť do chladničky. Ale najlepší je aj tak na ďalší deň. Prajem dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za mojich mladych liet sa kremes nerobil so slahackou a polevou, to su uz vylepsenia modernej doby. :-) Ten postup s pokrajanymi stvorcami cesta máme totozny. Pre istotu ukladam do KK a vyskusam. Dakujem, prajem pekny den.
Čo sa receptu týka - bielka do krému nejdú, dávajú sa len žĺtka? Lebo ja mám mierne podobný recept a pridávam aj sneh z bielkov.
Tvoje krémeše sú určite chutné vďaka za pripomenutie tejto dobroty.Rcp si uložím v budúcnosti sa mi zíde ako inšpirácia.Ďakujem
nechcem sa chvalit..ale tu na tomto fore som skoncila..lebo peciem ,,snazim sa fotky aby boli krasne..samozrejme kolaciky su chutne..a recepty mi neschvalia..napisu ze su skryte..pozrite si moje vytvory ci su neni vhodne aby boli tu prezentovane..naposledy som davala zakusok tento: www.mimibazar.sk/recept.php?id=53797...
a bol ulozeny a skryty..a mala som napisane vsetko postup aj ingrediencie..pisala som adminke a nieco napisala ohladom datumu..co ma datum spolocne s tym aby mi bol uverejneny recept?dost koncim..tu..je to tu byrokracia..asi podla znamosti..alebo ja uz neviem..co..kludne nech si to precita aj adminka..a moj profil cely vymaze..za dobrotu..............