Výborný krémeš

Autor receptu: andrea161

Už som vyskúšala veľa receptov na krémeš, ale tento je naozaj najlepší zo všetkých. Bude to asi preto, že som ho robila podľa seba a nie podľa receptov. Chutí celej rodine! Vyskúšajte aký úspech budete mať vy ;)

Postup

  1. Lístkové cesto si rozdelím na polovicu, vyvaľkám, uložím na opak plechu a popichám (dôkladne) vidličkou. Dám piecť. Nebudem písať stupne ani minúty, pretože každá rúra je iná ;) Jeden plát nechám chvíľu vychladnúť, ale ešte teplý ho krájam na štvorčeky.
  2. Mlieko si nalejem do hrnca, ale nie všetko. Pridám cukor a dám variť. Medzitým si vyšľahám bielka. Potom do mlieka, čo som si nechala, pridám 2 zlaté klasy a 1 vanil. puding, rozmiešam a pridám 3 žĺtka a zasa rozmiešam. Keď mi mlieko v hrnci vrie, tak nalejem zvyšok mlieka a miešam do zhustnutia. Do hotovej ešte horúcej kaše primiešam sneh z bielkov a potom ju dám chladiť. Na vrch dám plátok masla, aby sa neurobila kôrka.
  3. Medzitým ako sa mi chladí kaša, vymixujem si maslo. Keď je kaša vychladnutá, postupne ju pridávam k maslu a mixujem. Krém natriem na upečený plát.
  4. Šľahačkovú smotanu vylejem do misky a pridám 2 vanilínové cukre. Začnem mixovať a asi po desiatich sekundách postupne prisypávam stužovač. Vyšľahám a natriem na krém. Poukladám nakrájané štvorčeky, ak niektoré nevychádzajú, tak ich ešte zrežem. Nakoniec si v miske nad parou roztopím čokoládu na varenie s kúskom cery (píšem kúsok, pretože ju dávam od oka) a natriem na cesto.
  5. Potom ho dám vychladnúť do chladničky. Ale najlepší je aj tak na ďalší deň. Prajem dobrú chuť!!!