Foto: valus99
Tak, odhodlala som sa spraviť moju prvú žemľovku. Na prvý krát myslím že vyšla veľmi dobre. Nakoľko mám žemľovku veľmi rada, chcela som si Zobraziť celý popisTak, odhodlala som sa spraviť moju prvú žemľovku. Na prvý krát myslím že vyšla veľmi dobre. Nakoľko mám žemľovku veľmi rada, chcela som si spraviť aj svoju vlastnú. Recept som našla na internete ale upravila som si ho podľa seba. A tu je výsledok.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
0,5 l |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
( podľa chuti, alebo kto čo má doma ) |
|
na vymastenie misky |
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
( na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov C. Misu na pečenie ( ja som použila jansku ) vymažeme maslom. V miske si vymiešame mlieko, 1 žĺtok a 2 vanilkové cukre. Do misky namočíme sendviče z oboch strán, nesmú byť príliš rozmočené ( môžte použiť aj rožky, vianočku alebo čo máte práve doma... ) Spravíme si prvú vrstvu namočených sendvičov.
- 2
Na namočené sendviče rozotrieme 2 tvarohy, s 1 žĺtkom, vanilkovým cukrom a 2 PL kryštálového cukru. Podľa chuti si každý dochutí sladkosť, ja som to nechcela moc prehnať pretože nakoniec pôjdu bielka s cukrom a výsledný efekt je dobrý, nič nie je presladené.
- 3
Zas vrstva sendvičov, ktorá sa potrie kyslou smotanou s 2 PL kryš. cukru a na smotanu kompót ( kto čo má ja som dala marhuľový). Nakoniec to nejak postláčať a pridať poslednú vrstvu sendvičov. Piecť treba pri 200 stupňoch 30 min. Nakoniec potrieme bielkami s 2 PL cukru a necháme zapiecť z vrchu na 3-4 minútky. Po vybratí posypeme lupienkovými mandľami . Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu