Višňová bublanina

pampuska92 - fotkapampuska92, 30. júla 2015

Veľmi ľahký a vďačný recept na využitie sezónneho ovocia.

10-12 minút minút
na 180 °C °C

Suroviny

6 ks
250 g
12 PL
250 g
1 ks
650 g
60 g (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si odložíme do chladničky. Žĺtky s cukrom a teplou vodou vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka zamiešame vareškou do cesta. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uvedené suroviny sú primerané pre plech s rozmermi 30 x 40 cm.

  2. 2

    Višne som použila mrazené. Pokiaľ by boli veľmi kyslé, môžme ich podľa chuti dosladiť práškovým cukrom. Odkôstkované a scedené višne rovnomerne rozložíme na cesto. Posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

marta23
Krásne, zrozumiteľne, prehľadne a gramaticky správne (dokonca sú vložené aj medzere za bodkou na konci každej vety) napísaný recept.
Ja dám menej vajec a cukru na to uvedené množstvo múky. Prečo to aj iní prispievatelia receptov tak nenapíšu? Veď napísaný text je vizitkou pisateľa.
1x abul
radost
pani @marta23
na vašu otázku=Prečo..??=
asi preto,že každý sme iný..máme rôzne priority..rôzne prednosti..rôzne nedostatky..
a-nikto nie je dokonalý..
vy ste asi výnimka..
želám vám dobrý ..radostný deň..
elalea
....@marta23.... nepoznam pravidlo,ze na konci vety za bodkou treba dat medzeru....ale poznam take,ze slovo medzera je podla vzoru zena,cize zena-zeny,medzera-medzery.....ci?;-))).vsetka ucta k Vasmu veku,len som Vas poopravil....prajem pekny den....:-)
marta23
Ospravedlňujem sa za tie medzere. Zavážil asi aj fakt, že mám v oboch očiach implantované umelé šošovky a 5 operácií očí.
Navrhujem realizačnému tímu Varechy, aby pred uverejnením dodaného textu ho skontroloval po gramatickej stránke a tiež jeho úpravu. Niektoré texty sa nemôžu kvôli tomu ani čítať....
Pán @elalea , tak teraz už poznáte ten zvyk, predpis (nie pravidlo) vkladať medzeru za čiarkou a bodkou vo vete. Kvôli prehľadnosti a estetike textu. Aj ja Vám prajem pekný, ničím nerušený deň. :-)
marta23
Pán @elalea , predsa som si spomenula, že som nedávno našla článok, aké najčastejšie chyby robíme pri písaní e-mailov a všeobecne v písomnom styku. Je to ten spomínaný zaužívaný správny postup a pravidlo-nazývajú t pri korenšpodencii, ktorý nepoznáte. Všimnite si aj to oddeľovanie čiarok a bodiek od ďalších slov. Tak, hádam, Vám to pomôže a poučí. Veď človek sa učí do konca života.
elalea
...dobre ranko teta @marta23.... preštudujem si samozrejme Váš link, ktorý ste sem pridala. Rád si zopakujem staré a priučím sa novému. Ďakujem a želám pekný den.....
elalea
....pardón, oprava: dobré ránko .... ;-)
zinnajdha
Nerobia sa už ani korektúry v médiách. V novinách sú hrubky, moderátori rozprávajú alebo nespisovne, alebo im nerozumieť. Pred rokom 1989 nemohol moderovať ten, kto mal rečovú vadu. Dnes, kto má rečovú vadu ten sa vopchá medzi moderátorov, zrejme má tlačenku.
Vzor : americký prezident Bush starší, ale aj jeho syn. Vzorom je aj anglická gramatika, väčšina používajúcich tento jazyk kašle na správnosť reči.
Ale receptík ukladám, možno hneď dnes urobím. ( Zo šiestich vajec. )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia