Višňová bublanina

Autor receptu: pampuska92

Veľmi ľahký a vďačný recept na využitie sezónneho ovocia.

10-12 minút minút
na 180 °C °C

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si odložíme do chladničky. Žĺtky s cukrom a teplou vodou vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka zamiešame vareškou do cesta. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uvedené suroviny sú primerané pre plech s rozmermi 30 x 40 cm.
  2. Višne som použila mrazené. Pokiaľ by boli veľmi kyslé, môžme ich podľa chuti dosladiť práškovým cukrom. Odkôstkované a scedené višne rovnomerne rozložíme na cesto. Posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme piecť do vyhriatej rúry.