Višňová bublanina
Autor receptu: pampuska92
Veľmi ľahký a vďačný recept na využitie sezónneho ovocia.
10-12 minút minút na 180 °C °C |
Postup
- Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si odložíme do chladničky. Žĺtky s cukrom a teplou vodou vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka zamiešame vareškou do cesta. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uvedené suroviny sú primerané pre plech s rozmermi 30 x 40 cm.
- Višne som použila mrazené. Pokiaľ by boli veľmi kyslé, môžme ich podľa chuti dosladiť práškovým cukrom. Odkôstkované a scedené višne rovnomerne rozložíme na cesto. Posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme piecť do vyhriatej rúry.