Vianočné variácie fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. decembra 2010
Vianočné variácie  (fotorecept)
Foto: dorisa

V knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som ale nedodržala zdobenie a zliepanie keksíkov, tak mi vznikli trojaké keksíky a teraz vám ich predstavím(originálny je recept na cesto: Malinové medailonky a Grenoblianske orechové toliare)

120 minút
príprava
8-10 minút
na 200-225 °C

Suroviny

150 g
300 g
1 ks, +1 žltok
150 g
1 ks
250 g,(margarín)
Plnka:
 alebo
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy nasypeme múku, maizenu a múku. Pridáme vajce, žĺtok, cukor, vanilínový cukor a zmäknutý tuk. Všetko premiešame elektrickým miesičom na najnižšie obrátky.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom na doske vymiesime z hmoty cesto. Dáme do chladničky.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladení cesto položíme na potravinársku fóliu a na vrch tiež natiahneme potravinársku fóliu.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto, ako je cesto pripravené, valčekom vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1/2cm(po fólii) Potom vrchnú fóliu stiahneme.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Možme vykrajovať koláčiky a klásť na nevymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8-10min.,pri teplote 200-225 stupňov.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení všetkých keksíkov a tvarov zliepame po dva keksíky, a to rozne podľa chuti a možností. 1. kolieska s ríbezľovým džemom posypané cukrom 2. Kolieska s nugátovou hmotou, s citronovou polevou a lieskovcom 3. štvorhuholníčky s nugátovou hmotou a kandizovanou pomarančovou kôrou na vrchu.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tieto sú s ríbezľovým džemom. Dobrú chuť.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto sa pripravujú kosoštvorce s nugátovou plnkou a kandizovanou pomarančovou kôrou.

    Vianočné variácie  (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
pečivo je veľmi pekné a určite aj chutné, obdivujem ťa, že dokážeš piecť stále niečo nové, krásne pofotiš, klobuk dolu, vždy sa na tvoje novinky teším, páčia sa mi aj varene jedla, ktore nam predvádzaš a mnohé zabudnuté pripomenieš, dik za inšpiráciu a pekné fotopostupy, oceňujem tvoju ochotu podeliť sa s nami varecháčmi, prajem veľa úspechov a tešim sa na ďalšie tvoje milé dielka
Prosím Vás, ak má niekto recept na kokosové toliare a má aspoň trochu času, prosím zaslať na e-mail buzalkova.k@gmail.com. Jedná sa mi o také kolieska z maslovo-kakaového cesta, zlepované kokosom s bielou čokoládou. Prajem chutné pečenie a vopred dakujem.

Pridaj komentár k receptu: