Foto: dorisa
V knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som ale nedodržala zdobenie a zliepanie keksíkov, tak mi vznikli Zobraziť celý popisV knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som ale nedodržala zdobenie a zliepanie keksíkov, tak mi vznikli trojaké keksíky a teraz vám ich predstavím(originálny je recept na cesto: Malinové medailonky a Grenoblianske orechové toliare)
príprava
na 200-225 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Do misy nasypeme múku, maizenu a múku. Pridáme vajce, žĺtok, cukor, vanilínový cukor a zmäknutý tuk. Všetko premiešame elektrickým miesičom na najnižšie obrátky.
-
3
Potom na doske vymiesime z hmoty cesto. Dáme do chladničky.
-
4
Po vychladení cesto položíme na potravinársku fóliu a na vrch tiež natiahneme potravinársku fóliu.
-
5
Takto, ako je cesto pripravené, valčekom vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1/2cm(po fólii) Potom vrchnú fóliu stiahneme.
-
6
Možme vykrajovať koláčiky a klásť na nevymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8-10min.,pri teplote 200-225 stupňov.
-
7
Po upečení všetkých keksíkov a tvarov zliepame po dva keksíky, a to rozne podľa chuti a možností. 1. kolieska s ríbezľovým džemom posypané cukrom 2. Kolieska s nugátovou hmotou, s citronovou polevou a lieskovcom 3. štvorhuholníčky s nugátovou hmotou a kandizovanou pomarančovou kôrou na vrchu.
-
8
Tieto sú s ríbezľovým džemom. Dobrú chuť.
-
9
Takto sa pripravujú kosoštvorce s nugátovou plnkou a kandizovanou pomarančovou kôrou.
Diskusia k receptu