Vianočné variácie (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

V knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som ale nedodržala zdobenie a zliepanie keksíkov, tak mi vznikli trojaké keksíky a teraz vám ich predstavím(originálny je recept na cesto: Malinové medailonky a Grenoblianske orechové toliare)

120 minút
príprava
8-10 minút
na 200-225 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Do misy nasypeme múku, maizenu a múku. Pridáme vajce, žĺtok, cukor, vanilínový cukor a zmäknutý tuk. Všetko premiešame elektrickým miesičom na najnižšie obrátky.
  3. Potom na doske vymiesime z hmoty cesto. Dáme do chladničky.
  4. Po vychladení cesto položíme na potravinársku fóliu a na vrch tiež natiahneme potravinársku fóliu.
  5. Takto, ako je cesto pripravené, valčekom vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1/2cm(po fólii) Potom vrchnú fóliu stiahneme.
  6. Možme vykrajovať koláčiky a klásť na nevymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8-10min.,pri teplote 200-225 stupňov.
  7. Po upečení všetkých keksíkov a tvarov zliepame po dva keksíky, a to rozne podľa chuti a možností. 1. kolieska s ríbezľovým džemom posypané cukrom 2. Kolieska s nugátovou hmotou, s citronovou polevou a lieskovcom 3. štvorhuholníčky s nugátovou hmotou a kandizovanou pomarančovou kôrou na vrchu.
  8. Tieto sú s ríbezľovým džemom. Dobrú chuť.
  9. Takto sa pripravujú kosoštvorce s nugátovou plnkou a kandizovanou pomarančovou kôrou.