Vianočné variácie (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
V knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som ale nedodržala zdobenie a zliepanie keksíkov, tak mi vznikli trojaké keksíky a teraz vám ich predstavím(originálny je recept na cesto: Malinové medailonky a Grenoblianske orechové toliare)
120 minút príprava |
8-10 minút na 200-225 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Do misy nasypeme múku, maizenu a múku. Pridáme vajce, žĺtok, cukor, vanilínový cukor a zmäknutý tuk. Všetko premiešame elektrickým miesičom na najnižšie obrátky.
- Potom na doske vymiesime z hmoty cesto. Dáme do chladničky.
- Po vychladení cesto položíme na potravinársku fóliu a na vrch tiež natiahneme potravinársku fóliu.
- Takto, ako je cesto pripravené, valčekom vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1/2cm(po fólii) Potom vrchnú fóliu stiahneme.
- Možme vykrajovať koláčiky a klásť na nevymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8-10min.,pri teplote 200-225 stupňov.
- Po upečení všetkých keksíkov a tvarov zliepame po dva keksíky, a to rozne podľa chuti a možností. 1. kolieska s ríbezľovým džemom posypané cukrom 2. Kolieska s nugátovou hmotou, s citronovou polevou a lieskovcom 3. štvorhuholníčky s nugátovou hmotou a kandizovanou pomarančovou kôrou na vrchu.
- Tieto sú s ríbezľovým džemom. Dobrú chuť.
- Takto sa pripravujú kosoštvorce s nugátovou plnkou a kandizovanou pomarančovou
kôrou.