Vianočné medovníčky
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
240 g |
|
1 zarovnaná PL |
|
140 g |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks (na potretie) |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky.
- 2
Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozmiešaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 160°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
- 3
Po vychladnutí ozdobíme perníčky podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.
- 4
<b>Tip: </b>Pred pečením do perníčkov urobíme dierku a hotové môžeme použiť na ozdobenie stromčeka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu