Vianočné medovníčky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. decembra 2016
Vianočné medovníčky
Foto: droetker

Komerčný recept

2 plechy
porcie
25 minút
príprava
10 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
240 g
1 zarovnaná PL
140 g
1 bal
2 PL
2 ks
1 ks (na potretie)
Na ozdobenie:
1 bal
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky.

  2. 2

    Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozmiešaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 160°C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 10 minút

  3. 3

    Po vychladnutí ozdobíme perníčky podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.

  4. 4

    Tip: Pred pečením do perníčkov urobíme dierku a hotové môžeme použiť na ozdobenie stromčeka.

    Vianočné medovníčky - obrázok 4

Diskusia k receptu