Vianočné medovníčky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

2 plechy
porcie
25 minút
príprava
10 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky.
  2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozmiešaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 160°C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 10 minút
  3. Po vychladnutí ozdobíme perníčky podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.
  4. Tip: Pred pečením do perníčkov urobíme dierku a hotové môžeme použiť na ozdobenie stromčeka.