Vianočné medovníčky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
2 plechy porcie |
25 minút príprava |
10 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta preosejeme na dosku múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky.
- Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tesne pred pečením perníčky potrieme rozmiešaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180°C <br />
Teplovzdušná rúra: 160°C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br />
Doba pečenia: asi 10 minút
- Po vychladnutí ozdobíme perníčky podľa vlastnej fantázie pomocou tubičiek na zdobenie a bielej tuby.
- <b>Tip: </b>Pred pečením do perníčkov urobíme dierku a hotové môžeme použiť na ozdobenie stromčeka.
|