Vianočné marcipánové rohlíčky

Autor receptu: pipsik

recept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na Vianoce lebo sú iné a vďaka rumovej poleve dlho vydržia. Ku káve sú ako stvorené...malé,príjemne sladké po marcipáne.

50-60
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto -ja dávam menej cukru ako je v pôvodnom recepte v závislosti od druhu marcipánovej hmoty. Ak má cca 50percent mandlí, znížim množstvo cukru na polovicu t.j. miesto 200 gr iba 100 gr cukru a stačí to. cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Cesto rozdelíme na 4 časti. Urobíme 4 valčeky a každý rozkrájame na 14 kúskov a tvarujeme rohlíčky-veľkosť si prispôsobte my máme radi menšie. Cesto nelepí a dobre sa s ním pracuje. Ak sa bude troska lepiť,podsypte troškou múky. Pečieme 180 stupňov 10-15 minút. Sledujeme aby boli jemne ružové. Po vytiahnutí necháme vychladnúť na plechu aby trošku spevneli lebo inak sa budú lámať.
  3. Zo surovín vymiešame hladkú polevu-trvá asi 8 minút šlahačom. poleva musí byť hladká,lebo inak nebude poleva na rohlíčkoch pekná jednoliata. Rohlíčky namáčame v poleve,ozdobíme a necháme zaschnúť. uskladníme na chladnom mieste v krabici nie v chladničke. Vydržia aj 2 týždne. dobrú chuť.