Vianočné gaštanové kolieska

3sandra3 - fotka3sandra3, 12. decembra 2010

Suroviny

Cesto:
250 g
70 g
2 KL
1 ks
2 PL
150 g
180 g
1 ks, na potretie
Plnka:
250 ml
30 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme žltok, rum, gaštanové pyré a pokrájaný tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikrotenového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4-5 cm.

  2. 2

    Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút.

  3. 3

    Plnka: V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s cukrom, potom opatrne primiešame gaštanové pyré.

  4. 4

    Upečené kolieska necháme vychladnúť, potom naplníme gaštanovým krémom a spájame tak, že kolieska, ktoré sme potreli bielkom a posypali orechovou zmesou dávame navrch.

Diskusia k receptu

lucylee
vynikajúci recept! Robím na vianky, aký rastlinný tuk používaš? Palmarín, Heru, Ceru? Ďakujem.
evanaaa
S tým pyré to musí byť fajnové a zaujímavá chuť.
veronika353
Dostala jsem 5 balení kaštanového pyré, nevěděla jsem, co s tím,ale vyzkouším tento recept.Je to mrazené, ale jiné se asi ani neprodává.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia