Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
70 g |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
150 g |
|
180 g |
|
1 ks, na potretie |
|
|
|
Plnka: | |
250 ml |
|
30 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme žltok, rum, gaštanové pyré a pokrájaný tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikrotenového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4-5 cm.
- 2
Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút.
- 3
Plnka: V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s cukrom, potom opatrne primiešame gaštanové pyré.
- 4
Upečené kolieska necháme vychladnúť, potom naplníme gaštanovým krémom a spájame tak, že kolieska, ktoré sme potreli bielkom a posypali orechovou zmesou dávame navrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu