Vianočné gaštanové kolieska

Autor receptu: 3sandra3

Postup

  1. Múku zmiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme žltok, rum, gaštanové pyré a pokrájaný tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikrotenového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4-5 cm.
  2. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút.
  3. Plnka: V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s cukrom, potom opatrne primiešame gaštanové pyré.
  4. Upečené kolieska necháme vychladnúť, potom naplníme gaštanovým krémom a spájame tak, že kolieska, ktoré sme potreli bielkom a posypali orechovou zmesou dávame navrch.