Foto: meggienka76
Keď sa ich odhodláte vyskúšať, neobanujete.
Postup
-
1
Najprv si narobíme čokoládové mištičky a to tak, že si doma nájdeme malú formičku, alebo ak máme silikónové formičky na ľad, použijeme tie. Zalejeme ich rozpustenou čokoládou, ktorú následne vylejeme z formy a to čo mám ostalo vo formičke dáme stuhnúť do mrazničky. Takto pripravené mištičky plníme plnkami. Schválene som neuvádzala gramáže, pretože niekoho môže osloviť len jeden druh a takisto množstvo bonbónov závisí od našej trpezlivosti pri vyrábaní mištičiek. Vianočné bonbóny s hnedou špičkou sú čisto nugatové, takže som si nugát dala roztopiť v Mikrovlnke a miešala som ho kým nevychladne, ale zároveň musíte dávať pozor, aby nezačal tuhnúť, lebo kým to dáme do sáčku a začneme tlačiť, už nič nevytlačíme. Vianočné bonbóny s „bielou“ špičkou sú s marcipánom a to som si podľa vlastnej chuti rozmiešala marcipán, čerešňovicu a práškový cukor, nechala odstať a potom som cez špičku natlačila do čokoládových mištičiek. Vianočné bonbóny s bielym kvietkom boli karamelové zakryté nugátom. To znamená, že som si mištičku do polovice naplníme karamelom(salko, salko+ maslo, alebo vlastný recept) a zalejeme to ešte nugátom, kvietok je marcipánový. Vianočné bonbóny s ružovým kvietkom: do polovice čokoládovej mištičky nalejeme nugát a na nugát položíme marcipánové koliesko (čistý len rozvaľkaný marcipán bez čerešňovice) a čokoládový ružový kvietok.
Diskusia k receptu