Kedže od detsva som nemala žemlovku ako taku rada urobila som si ju po svojom :) Chutí mne aj celej rodine a známim .
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vianočku si nakrájame asi na 1cm plátky,mlieko si zmiešame zo žltkami a van.cukrom a 2PL kr.cukru.V druhej miske si vymiešame k.smotanu s 2-3 PL cukru.Broskyne s kompotu zlejeme zo štavy, nakrájame na kusky.Z bielok si vyšlaháme tuhý sneh a pridáme donho zvyšný cukor.Kým urobíme žemlovku dáme ho do chladničky aby nespadol v teplej kuchyni.Pripravýme si plech s vyšším okrajom a velkost asi 40/30 cm. A teraz už ideme na to!!!!
- 2
Plátky vianočky dobre namočíme v mlieku a ukladáme na plech-na tesno vedla seba .Ked dokončíme prvu vrsvu dáme na to nakrájané broskynky a na to smotanu s cukrom. Dalšia vrstva bude opät vianočka dobre namočená v mlieku a dáme do horucej truby pokial nebude zhora mierne ružová.Potom vytiahneme,dáme na vrch sneh z bielkov a dopečieme -asi 5m do ružova.
- 3
Po upečení necháme vychladnut a možeme podávat teplé aj studené.Je to mnamka .Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu