Veselý obedík (fotorecept)

Autor receptu: brituska

Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie a odvtedy toto jedlo takto robievam. Názov moja pochúťka dostala až dnes.

60 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríte vajcia na tvdo a v osolenej vode cestoviny. Cestoviny nerozvarte a po uvarení ich treba prepláchnuť vodou. Na oleji si prudko orestujete kuracie prsia nakrájané na kocky, ktoré pred dokončením posolíte a dochutíte ľubovolným korením na kura. Tvrdý syr nastrúhate. Ja som použila eidam, ale minule som dala chedar a bolo to tiež dobré. Postrúhaný syr rozmiešajte v smotane. Do zapekacej misky dáte vrstvu uvarených cestovín, vrstvu kuracích pŕs, potom zasa cestoviny, kuracie prsia a nakoniec cestoviny. Na vrch poukladáte polovice na tvrdo uvarených vajíčok, zalejete smotanou so syrom a dáte zapiecť.
  2. Rôzne druhy šalátových listov si natrháte a ochutíte ľubovoľným dresingom. Ja si ho robím sama tak, že dám do mištičky dve lyžice oliv.oleja, jednu lyžicu balzamica, kávovú lyžičku vegety a lyžicu horčice...to vymiešam a pred podávaním nalejem do misky so šalátom a premiešam. Šalát dáte na tanier a do stredu položíte porciu zapekaných kuracích prsíčok s cestovinou. Ozdobíte paradajkou. Dobrú chuť.
  3. Prečo veselý obedík??? Nevedela som to pomenovať a prišla na kávu sestra, práve som to naložila na tanier a povedala: Jaký veselý obedík máte :-)