Venčeky à la Mimka

Autor receptu: mimka946

Sú užasne,mozno par ľudi nevie odpalovane cesto no ked mate trpezlivot nieje to nic zlozite

20
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech vymastíme,posypeme múkou a pohárom si naznačíme kruhy.Do hrnca dáme vodu,nakrájanu heru a miešame dokým sa smetol nerozpustí.Potom naraz dáme všetku múku a miešame - odpaľujem cca 3minúty.Cesto sa nesmie lepiť ma vytvoriť jeden celok.Odstavíme a nechame vychladnúť.
  2. Zatiaľ si pripavíme šľahačku ktorú dáme do šľahačky.Musíte si pamätať pomer smotany a cukru MUSI BYT vzdy 1:1 !! Je to veľmi dôležite aby sme to dodržali.Takže pustime sa do toho : Cukor upálime na karamel a vlejeme smotanu na šľahanie.Spravia sa hrudky a preto to miešajte na miernom ohni dokým z toho nebude karamelová hmota.Nebude to riedke ale ani huste konzistenciu to bude mat primeranu.Ked je hmotá hotova nechame ju vychladnut.Podotýkam ze ked ju nemynieme celu mozte ju uskladniť v chladničke a nič sa jej nestane.
  3. Ked je cesto vychladnuté pridavame po jednom vajcia.Každe poriadne rozľahame s cestom na najnižšom stupni (myslim šľahanie mixérom.)Ked he cesto hotové cukrárenským vreckom ho nastriekame na plech.Dáme piecť.Pečieme 20minút pri 200stupňoch.Neotvárať rúru !!
  4. Krém: Do hrnca dáme mlieko,cukor,van cukor a nechame zovrieť.Vlejeme tam vymiešany zlatý klas v kúsku mlieka a miešame dokým nezhustnie.Odstavime a za staleho miešanie nechame vychladnut,vmiešame nakoniec vyšľahanu heru.
  5. Ked su venčeky upečene,vyberieme ich a nechame minútu na plechu a prerežeme.Necháme ich dochladiť.
  6. Šľahačku so stužovačom vyšľahame do tuha.Nakoniec pridame 3PL karamelovej hmoty ktorú sme si pripravili.
  7. Na dolnu čast venčeka nastrieme vreckom pudingový krém a na vrchnú časť karamelovú šľahačku a zlapíme.Pokračujeme dokým nenaplnime všetky venčeky.
  8. Poprášime praš.cukrom a dáme do chladničky,popripade sa do toho pustíme :)) Dobrú chuť :-))