Veľkonočný mazanec
Autor receptu: redakcia
Postup- Na prípravu cesta pridáme do zmesi na buchty maslo, mlieko, arómu alebo rum, hrozienka, oriešky a kandizované ovocie a cesto pripravíme podľa návodu na obale. Dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a spracujeme mazanec, ktorý položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami alebo orechmi a v strede ostrým nožom nakrojíme do kríža.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3-4).
- Náš tip: Ak mazanec nezjeme celý, môžeme ho dať zamraziť.
|