Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát
Autor receptu: kuchticka
Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u nas jedli.
Je to moja fantazia.
6 - 8 porcií |
30-40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dame si varit zemiaky ( mozu sa varit dokopy).
Kym sa sa uvaria si vytlacime z limetiek stavu do velkej misky, pridame cesnak rozotrety, pokrajanu cibulu a nechame 20 minut stat.
- Zemiaky po uvareni olupeme (ked su mlade a pred varom vydrhnute, nemusite lupat, iba tie sladke vzdy olupeme).
Pokrajame na kocky, alebo male hranolceky a vysypeme do misky zo stavou a cibulou. Papricky nakrajame na drobne kosticky, alebo nudlicky a pridame k zemiakom. Zalejeme vsetko olivovym olejom, posolime, okorenime, dobre premiesame a dochutime.
- Salat je hotovy a mozeme servirovat hned, alebo i za 2 hod. Nekazi sa snadno, ked je bez majonezy.
A tie stiplave papricky nepalia tolko ked su premiesane zo vsetkym dohromady. Najma tie sladke zemiaky zmiernuju palcivost a dodavaju salatu pikantnost sposlu s limetkami.