Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát

Autor receptu: kuchticka

Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u nas jedli. Je to moja fantazia.

6 - 8
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dame si varit zemiaky ( mozu sa varit dokopy). Kym sa sa uvaria si vytlacime z limetiek stavu do velkej misky, pridame cesnak rozotrety, pokrajanu cibulu a nechame 20 minut stat.
  2. Zemiaky po uvareni olupeme (ked su mlade a pred varom vydrhnute, nemusite lupat, iba tie sladke vzdy olupeme). Pokrajame na kocky, alebo male hranolceky a vysypeme do misky zo stavou a cibulou. Papricky nakrajame na drobne kosticky, alebo nudlicky a pridame k zemiakom. Zalejeme vsetko olivovym olejom, posolime, okorenime, dobre premiesame a dochutime.
  3. Salat je hotovy a mozeme servirovat hned, alebo i za 2 hod. Nekazi sa snadno, ked je bez majonezy. A tie stiplave papricky nepalia tolko ked su premiesane zo vsetkym dohromady. Najma tie sladke zemiaky zmiernuju palcivost a dodavaju salatu pikantnost sposlu s limetkami.