Foto: douglas
Recept som si vymyslela - ostali mi zvyšné suroviny z predchádzajúcich receptíkov.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kokos strúhaný a salko dobre zmiešame v miske a necháme odstát 24hod v chladničke. Bola som zaneprázdnená, tak som sa k zmesy dostala po cca 36 hod.
- 2
Odmerkou naberieme rovnaké množstvo hmoty a formujeme do tvaru vajíčka. Vajíčka uložíme do boxu a necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Medzitým si pripravíme bielu čokoládovú polevu a celé coco vajíčka do nej namáčame. Takto ozdobené ukladáme na alobalom vystlaný podnos. Opäť necháme stuhnút v chladničke. Urobíme tmavú čokoládovú polevu a 1/3 každého vajíčka do nej namočíme, potom do ozdobného farebného cukrového dekóru a vkladáme do papierových košíčkov. Skladujeme v potravinových boxoch v chlade.
- 3
Ďakujem za vaše laskavé komentáre a všetkým želám požehnané Veľkonočné sviatky!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Viac ako pekné.Si kreatívna a šikovná.
@martamm
prajem ti skoré uzdravenie a žiadne velké lenošenie.
Velkonočné kraslice pre kúpačov sa dajú robiť aj v posteli.
@mesiar50 - poznám tvoje rcp a sú opravdu veľmi zaujímavé, preto ma potešil tvoj komentár...asi áno, trochu som šikovná, veď som Slovenka ;).
@angela2 : Salko je nevarané, jednoducho vyliate z konzervy do kokosu a zmes bola skôr tuhšia, ako riedka ... dúfam, že odpoveď postačuje ;).