Veľkonočná hrudka

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Veľkonočná hrudka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
10 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Do studeného mlieka pridáme rozšľahané vajcia, soľ a cukor.

  2. 2

    Na miernom ohni privedieme do varu a miešame dovtedy, kým sa tekutá zmes nezmení na hrudkovitú hmotu.

  3. 3

    Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme 4 – 5 hodín vychladnúť. Servírujeme spolu s domácou údenou šunkou, cviklou a chrenom.

Diskusia k receptu

douglas
Pridavam safran, aby bola zltejsia. dobre rozdrveny klincek a ziadny cukor.
mracik9
super,až na ten cukor,mňa mamka naučila na slano a pridávam tam nové korenie,ale koľko ľudí,toľko chutí
tiny77
robievam z domacich vajec = zltej sa nic nevyrovna :) a na sladko: cukor krystal, vanilka, hrozienka. V puse sa to zmiesa s doma vyudenou sunkou, neutralizuje s cviklou na sladkokyslo, zapapa sa vonavou páskou hmm ta vysledna chut.. :) ale chuti to len na Velku noc :) tak ako medvedie labky a bobaľky na Vianoce :)
ilusa
bez toho by sa mi neratala Velka noc a robim tiez bez cukru,ale skusim aj podla tvojho receptu,asi to ma nieco do seba tie rozne chute
maminka1
ja robievam vareny syrek na sladko no bez hrozienok, a tiez len na sviatky aby sa nam neprejedol a samozrejme aj peceny syrek k tomu ;-)
anina6
ja robievam hrudku presne ako tiny77 z domácich vajec a na sladko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia