Veľkonočná hrudka
			   Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
		   
		   šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do studeného mlieka pridáme rozšľahané vajcia, soľ a cukor.
- 2
 Na miernom ohni privedieme do varu a miešame dovtedy, kým sa tekutá zmes nezmení na hrudkovitú hmotu.
- 3
 Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme 4 – 5 hodín vychladnúť. Servírujeme spolu s domácou údenou šunkou, cviklou a chrenom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu