Veľkonočná hrudka
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do studeného mlieka pridáme rozšľahané vajcia, soľ a cukor.
- 2
Na miernom ohni privedieme do varu a miešame dovtedy, kým sa tekutá zmes nezmení na hrudkovitú hmotu.
- 3
Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme 4 – 5 hodín vychladnúť. Servírujeme spolu s domácou údenou šunkou, cviklou a chrenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu