Vegetariansky burger so zrejúcim syrom a portobello

michalides - fotkamichalides, 3. júna 2013

Ukazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj bez masa a s fantaziou. Tuto variantu mam Zobraziť celý popisUkazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj bez masa a s fantaziou. Tuto variantu mam rad aj napriek tomu ze milujem maso. Nie je narocna na pripravu ani na samotne grilovanie a asi sa na tom neda ani nic pokazit.

1
porcia

Suroviny

1
1
1
hrubší plátok




Postup

  1. 1

    Zaklad: robit na grile, nie na panvici. Kazda vec musi byt vychutena. Dobreho kuchara robi technika prípravy, nie recept. Grilovat hermelin nie je ziadna veda. Mozete pouzit aj alobal ale podla mna, je to zbytocne a mam rad tu hnedu korku ktora sa na nom spravi. Nepichat do neho, ak sam praskne a zacne vytekat ziadna tragedia sa nedeje (najprv zmakne,potom sa ako keby nafukne a az potom praska, aj to na malom kusku a vyteka pomaly takze to viete pekne ustriehnut) Ako prve spravime bylinkové maslo (to mozeme pripravit hocikedy a vyuzit sa da univerzalne) : zmaknute maslo, trocha soli, korenia a bylinky vymiesame dokopy. Mozete zvolit len jednu konkretnu bylinku alebo zmes: petrz. vnat, rozmatin, tymian, pazitka, salvia...tu sa tak uplne hranice nekladu. Zakladom je, ze cerstva bylinka bude vzdy lepsia ako susena.

  2. 2

    Heremelin (ked pisem hermelin, mylsim hermelin, nie encian za 50centov ktory je uplne bez chuti) mozete kupit cisty, ochuteny alebo si ho ochutit sami. Paradajku nakrajame na hrubsie platky, salat natrhame na primerane velke kusy. Ochutime solou a korenim (staci jemne) Portobello trosku potrieme oliv. olejom a trosku posolime. Zemlu rozkrojime a obe polovicky natrieme bylinkovym maslom.

  3. 3

    Na gril dame najprv portobello. Ked zacinaju byt makke, priadme syr (nemusite s tym sermovat hore dole, zbytocne riskujete ze praskne a roztecie sa). Ked je syr z jednej stany hotovy, prihodime rozkrojene zemle, najprv na chvilku maslovou stranou dole a potom zasa hore (tak aby sa maslo rozpustilo a potom pekne vsiaklo do zemle). Ak si to dobre nacasujeme tak vsetko bude hotove v rovnaku chvilu...uz len naskladat na seba. Asi ako jedinu poznamku by som uviedol ze portobello ukladat spodkom navrch (opacne ako rastie, teda opacne ako je na obrazku, aby tak moc nevytekala stava). To je vsetko. Je to vysoke? ja viem...ale tak ma spravny burger vyzerat. Na zaver budem citovat Zdenka Pohlreicha "Jak se to jí? Blbje!"

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia