Foto: babsicok
Videla som zopár receptov na pizzove fornetti no upravila som si ho trošku podľa seba a chuťovo sa nelíšia od originálu :) Vyšlo mi Zobraziť celý popisVidela som zopár receptov na pizzove fornetti no upravila som si ho trošku podľa seba a chuťovo sa nelíšia od originálu :) Vyšlo mi z cesta 12 kusov trojuholníčkou a zmizli do pár minút. Takže ak ste fanúšikmi fornettov tak ako ja treba to všetko násobiť minimálne dvoma ;)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plnku. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak rozkrojíme a dáme do kuchynského robota. Pridáme tavený syr, kečup, rajčinovú pastu a mixujeme až kym nám plnka sa pekne premieša a vznikne z toho ako keby jemná pomazánka. Pridáme pizza korenie a na jemno nastrúhaný syr čedar.
- 2
Keď máme plnku hotovú, pripravíme si cesto. Ja som použila hotové už vyvaľkané lístkové cesto z Billy. Nanesieme plnku do stredu a uhladime. Preložíme jeden okraj cesta tak aby nám zakryl plnku a ešte raz tak aby nám spoj ostal naspodu.
- 3
Potrieme šulec vajíčkom a spravíme po celom povrchu zárezy. Keď máme hotovo krájame z cesta malé trojuholníky. (Odporúčam zúbkový nôž). Trojuholníčky dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút pri teplote 200 stupňov
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu