Vegan špenátové halušky
Autor receptu: mythra
Inšpirovala som sa receptom od Alinka76, takže ďakujem :) Toto je moja verzia so
seitanom na vrchu :)
4 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z rozmrazeného špenátového pretlaku, múky a soli urobíme cesto, musí byť dostatočne husté, až lepivé, aby sa halušky nerozpadli. Medzitým si dáme zovrieť vodu v hrnci.
- Do vriacej vody cez haluškovník pretláčame halušky, ktoré sú hotové za pár minutiek po vyplávaní na povrch. Ja som robila každú halušku ručne, pretože som ich chcela väčšie :) Scedíme, opláchneme pod studenou vodou a premiešame s trochou oleja, keby sa lepili.
- V malom hrnci dáme variť mlieko, v ktorom roztrepeme Sojakrém. Varíme len krátko, dokým sa nespraví rozpustená omáčka.
- Halušky premiešame ešte v miske, alebo zalejeme omáčkou priamo v tanieri. Podávala som s na kocky opečeným seitanom, ale možu sa podávať s opraženou cibuľkou, šampiónmi, a pod., ako komu chutí :) Dobrú chuť :)