Vegan krtková torta s jahodami a kokosovou šľahačkou

sovickahuhu - bez fotkysovickahuhu, 9. februára 2014

Tento recept na krtkovú tortu je môj najobľúbenejší a dokonca som si kvôli tomu spravila účet na vareche. Nemôžem žiť s takou ťažobou a Zobraziť celý popisTento recept na krtkovú tortu je môj najobľúbenejší a dokonca som si kvôli tomu spravila účet na vareche. Nemôžem žiť s takou ťažobou a zobrať si nedajbože tento recept do hrobu :) Recept je vegánsky, čo zdôrazňujem, pretože chuťove by to nikdo nespoznal. Tak pustime sa do toho! : )

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus :
1 a 1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
3/4 hrnček
1/3 hrnček
2 PL
Kokosová šľahačka:
1 plechovka (nad 70%)
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Postup je úplne jednoduchý a tento je naozaj prekvapujúci v pomere výkon a chuť. Začneme klasicky dámy, zmiešame si v miske sypké ingrediencie na korpus, poriadne premiešame, vlejeme mokré ingrediencie opäť zľahka vareškou pohladíme a nakoniec šupneme kakao. Vznikne nám tekuté cesto ktoré ja používam všestranne ako základný korpus s obmenami :) keď chceme zmenu a aby deň bol iný pridáme napríklad ovocie, strúhaný kokos, hroznieka, kľudne aj celú špajzku tam šupneme. Vláčne cestíčko vylejeme do vymazanej tortovej formy o priemeru 22 cm ( ja vymazávam kokosovým olejom a vysypávam kokosovou múčkou ) a hybaj s nim do vyhriatej rúry ( 180 ° C s fúkacím programom ). A zostávam už len čakať a oddýchnuť si pretože tú najťažšiú časť máte za sebou. Uff, to bola ale drina, čo? : ))

  2. 2

    Pečieme približne pol hodinu + / - , aaaa aj keby som sem napísala že presne 29 minúť, 33 sekúnd a 12 stotín každá by spravila test špajdlou a tak to má byť! :) Korpus po upečení vybereme z trúby a počkáme kým vychladne. A áno to je tá doba keď behám po byte, krokujem jak geodét a čakám či to už je. Medzi tým si spravíme aspoň KOKOSOVÚ ŠĽAHAČKU pri ktorej sa zabavíme jej ochutnávaním. Kokosové mlieko zachladené aspoň cez noc otovoríme a budeme z neho potrebovať tú tuhú časť takzvaný tuk ( fuj či slovo tuk je hnusne slovo ) ktorý vyšľaháme s vanilkovým cukrom ktorý môžme nahradiť aj agave sirupom a lyžicou pudingového prášku. Uaalaa to je všetko : ) Z korpusu zrežeme približne 1/3 ktorú rozdrvíme v rukách. Zvyšný krtinec natrieme domácim jahodovým džemom, už vyšľahanou kokosovou ala šľahačkou, poukladáme ľubovoľné ovocie ale doporučujem banány či jahody (!), potrieme opäť kokosovou šľahačkou aby nám na čom mala držať ťááá ,, hlina ,, ktorú tam len tak nacápeme : )

  3. 3

    Bod tri neexistuje, teda existuje a je veľmi príjemný aaaa spočíva v konzumácii mmmm : ) Tortičku dáme uležať a zachladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky či chladnejšie miesto. Ak sa dočkáte a prežijete túto záverečnú najťažšiu časť tohto pečenia a to je pekelné čakanie, máte vyhraté a čaká vás sladká odmena. Dobrú chuť a dajte vedieť či chutilo : )

Diskusia k receptu

katkat
Velmi mily recept a isto velmi chutna torta :)
nynuna
Mohla bych použít kokosový krém ? Dortík vypadá úžasně :)
sovickahuhu
@nynuna myslím, že kokosové mlieko a kokosový krém je to isté : ) takže ano! proste kokosové čudo čo sa predáva v plechovke aha napr. takéto (  www.fany.cz/cz/eshop/img/products/09-238.jpg?PHPSES...
) ale nech má aspoň 70% aby sme to mali pekne husté a z plechovky len tu tuhú časť budeme potrebovať, táá troška vody sa môže pridať do koktejlov. aa dôležité je zachladenie : )

betka33
pekna torta a pre veganov ci neveganov super zdrava, same dobre veci, tak siju vyskusame urobit,ukladam a dakujem:D
pipnat
super zdravá to asi nie, ale vyzerá super...:)
deria
tvoja kokosová "šľahačka" nemá chYbu. Som rada, že si pridala maškrtu aj pre nás, čo nemôžu klasické sladkosti
pupava
Nádherný! Ukladám do KK, skúšam, teším sa naň :)
kladika
Super torticka! Upiekla som na oslavu- mala som spraviť rovno dve :) kokosova slahacka nemá chybu budem používať ... A cestičky jednoduché nedrobive- úžasný recept ďakujem!
naty6
vyzerá skvele,myslíte.že keby ju urobím ako klasickú tortu (s plnkou v strede) tak je vhodné to cesto na poťahovanie? je dosť pevné?
prezvierata
Recept je senzacny. Ja som veganka, takze sa mi hodi.
Najblizsie ho vyskusam s bezlepkovou mukou pre mojho vnuka. Dufam, ze bude "drzat".
rainbow112
Sovickahuu ďakujem Ti za recept. Včera som robila narodeninovú tortu pre moju "bezváječnú" dcérku. Dlho som premýšľala nad cestom na korpus. Nie všetky "osvedčené" recepty sa mi v minulosti skutočne osvedčili. Vyhral tvoj recept. A torta malaveľký úspech. Ešte raz vďaka. Robila som ju zo špaldovej polohrubej múky a bola super. :-( bola... Už nie je. Ale to neva. Bude znova.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia