Tento recept som našla asi pred 30 rokmi v nejakom časopise. Je jednoduchý, nevyžaduje veľa surovín, ale výsledkom sú chutné keksíky. Nie vždy sa Zobraziť celý popisTento recept som našla asi pred 30 rokmi v nejakom časopise. Je jednoduchý, nevyžaduje veľa surovín, ale výsledkom sú chutné keksíky. Nie vždy sa mi vydaria (neviem, kde robím chybu, v čom je problém? Možno mi niekto poradí.), ale dnes som mala "sviatok" a podarili sa! Recept sem pridávam prvýkrát, fotky sa mi nepodarilo umiestniť.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Večer 2 vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom 140 g
- 2
Zapracujeme 140 g hladkej múky
- 3
Na pripravený plech malou lyžičkou kladieme malé kôpky cesta, roztečú sa do tvaru koliesok. Ozdobíme orechom, lieskovcom alebo anízom. Necháme cez noc schnúť pri izbovej teplote, pečieme až ráno. Preto ten názov večerníky. Pečieme pri cca 180 stupňov. Pekne "vyskočia", vytvorí sa akoby "poleva". Zrejme preto ich treba nechať cez noc oschnúť. Veľmi nám chutia, ale nie vždy sa mi vydaria - niekedy vrch popraská a nevyskočia, neurobí sa poleva... Neviem prečo, nepozná to niekto a neporadí?
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nadia56 Presne také skúsenosti mam aj ja. Aj placky majú vybornú chuť a vzdy sa zjedia. Tiež ich robievam najmä na Vianoce.
www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html...