Večerníky

soha - fotkasoha, 4. decembra 2011
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2448662489992.2119123.1054856584&type=1&l=5ab7f12b09

Tento recept som našla asi pred 30 rokmi v nejakom časopise. Je jednoduchý, nevyžaduje veľa surovín, ale výsledkom sú chutné keksíky. Nie vždy sa Zobraziť celý popisTento recept som našla asi pred 30 rokmi v nejakom časopise. Je jednoduchý, nevyžaduje veľa surovín, ale výsledkom sú chutné keksíky. Nie vždy sa mi vydaria (neviem, kde robím chybu, v čom je problém? Možno mi niekto poradí.), ale dnes som mala "sviatok" a podarili sa! Recept sem pridávam prvýkrát, fotky sa mi nepodarilo umiestniť.

40
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2
140 g
140 g




Postup

  1. 1

    Večer 2 vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom 140 g

  2. 2

    Zapracujeme 140 g hladkej múky

  3. 3

    Na pripravený plech malou lyžičkou kladieme malé kôpky cesta, roztečú sa do tvaru koliesok. Ozdobíme orechom, lieskovcom alebo anízom. Necháme cez noc schnúť pri izbovej teplote, pečieme až ráno. Preto ten názov večerníky. Pečieme pri cca 180 stupňov. Pekne "vyskočia", vytvorí sa akoby "poleva". Zrejme preto ich treba nechať cez noc oschnúť. Veľmi nám chutia, ale nie vždy sa mi vydaria - niekedy vrch popraská a nevyskočia, neurobí sa poleva... Neviem prečo, nepozná to niekto a neporadí?

Diskusia k receptu

3sandra3
takže vyskúšame,,, vôbec nepoznám takéto večerníky
babidka
Nasla som si to na FB--krasne su - ale este som ich nikdy nerobila . dala som si ich do KK - mozno budu coskoro:-). Fotky mas pravdepodobne prilis velke - viac ako 2 MB , preto sa ti ich nepodarilo dat. Aspon si myslim...Pozri sa na to a ked je to tak , skus si ich zmensit alebo ich posli do redakcie mailom v prilohe a oni ti poradia .
nadia56
@Soha , tak take robievala moja mamina kazde vianoce, niekedy boli ukazkove, niekedy z nich boli placky/ale na chuti im to neubralo/, ja som ich skusala robit tento rok po prvykrat, ale vajicka s cukrom som neslahala ale len zamiesla vsetko dokopy s vareskou, najskor cukor s vajickami a potom hned muku, cca za 3 minutky som mala cesto hotove, vsetko ostatne som dalej robila ako ty, myslim si ze chyba sa bude tazko hladat, lebo podobne problemy s vecernickami mala aj moja svokra a aj svagrinka, tak budme musiet len cakat, vyskocia-nevyskocia:-) ked sa este niekto ohlasi a napise svoju skusenost budem rada, pekny den vam zelam :-)
domacapani
@soha. Dakujem za linku. Nie su to tie iste kolaciky, ktore su oblubene @sovka ? Nedavno tu bola diskusia o nich. Dievcata co ziju za velkou mlakou mozno poznaju ako "thumb prints" (odtlacok palca?).
evanaaa
Také jednoduché a predsa.....nemusia sa vždy podariť, ale mne to neva, ja to vydr,.....ako sme to niekedy hovorievali, páčia sa mi a aj keď neurobia -hop-, zjedia sa, chuť sa dúfam nezmení.
hubarka35
jaj máme telepatiu ženičky-včera som tieto večernice pozerala opisovala receptík...a dnes ich chcem robit.....a recept je už tu.......zaujal ma-nepoznám to-a je to jednoduché.....
hubarka35
Pani@Soha môžem mailom poslat fotky Vaše tých večerníkov do redakcie-a poprosit ich nech ich pridajú k receptu Vášmu-iba ak súhlasíte?
soha
Tešia ma ohlasy - držím palce všetkýym, čo sa odhodlajú ich vyskúšať. hubarka35 Nenamietam, proti pridaniu fotografií, mrzí ma, že som to neurobila. Musím sa este naučiť pracovať s fotografiami:-) Vlastne, skúšala som, ako sa sem pridávajú recepty. Bol to môj prvý pokus, takže sa ospravedlňujem za takýto neúplný. Fotky majú naozaj veľký význam.
hubarka35
tak dobre,pošlem ale vaše fotky do varechy a poprosím ich nech ich aspon dve tam k receptu pridajú....ináč tak ma zaujali že večerníky mám na stole v plechu a ráno sa budú piect.....
hubarka35
JE to ok,fotky som už poslala-budeme čakat kým ich tam pridajú...aj ja sa mám čo učit ešte-a nehnevajte sa-no mna tak zaujali tie večerníky-že som si fotky uložila len pre vlastnú potrebu a že to upečiem.....
soha
hubarka35 dúfam, ze sa vydarili! A dakujem:-)
hubarka35
áano vydarili sa mi a sú výborné.....mnam....recept som už stihla nadiktovat sesternici,krsnej mame-je to pre nás niečo nové-a skúsim aj kakaové urobit-že čo to s praví-snád budú dobré i tie.
matulko74
Mňa by tiež zaujímalo že prečo sa niekedy nevytvorí tá poleva na vrchu. Budem vďačný za každú informáciu. Ináč robím ich každý rok a sú výborné aj keď sa nevydaria.
soha
@matulko74 , mna by to tiez zaujimalo, neviem presne:-( Podla mojich skusenosti zavisi zrejme na dlzke susenia, malo by to cez noc stat minimalne 12 hodin. Ked som ponahlala, zvycajne sa nepodarili. Ale aj tak sa vzdy zjedia, chutia aj popraskane. Prave preto som recept zverejnovala, aby som si vymenila skusenosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia