Večerníky

Autor receptu: soha

Tento recept som našla asi pred 30 rokmi v nejakom časopise. Je jednoduchý, nevyžaduje veľa surovín, ale výsledkom sú chutné keksíky. Nie vždy sa mi vydaria (neviem, kde robím chybu, v čom je problém? Možno mi niekto poradí.), ale dnes som mala "sviatok" a podarili sa! Recept sem pridávam prvýkrát, fotky sa mi nepodarilo umiestniť.

40
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Večer 2 vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom 140 g
  2. Zapracujeme 140 g hladkej múky
  3. Na pripravený plech malou lyžičkou kladieme malé kôpky cesta, roztečú sa do tvaru koliesok. Ozdobíme orechom, lieskovcom alebo anízom. Necháme cez noc schnúť pri izbovej teplote, pečieme až ráno. Preto ten názov večerníky. Pečieme pri cca 180 stupňov. Pekne "vyskočia", vytvorí sa akoby "poleva". Zrejme preto ich treba nechať cez noc oschnúť. Veľmi nám chutia, ale nie vždy sa mi vydaria - niekedy vrch popraská a nevyskočia, neurobí sa poleva... Neviem prečo, nepozná to niekto a neporadí?