Vatová Bábovka

majculanda - fotkamajculanda, 23. februára 2012

Bábovky milujem v akejkoľvek podobe ale túto som si obľúbila najviac, je mäkkučká, chutná a doslova ako "vata"

20 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

5
4
1 PL
1/2 balíčka
cca 30 g alebo Palmarín
5 PL
1 balíček
2 PL
 - na polevu
  - na čokoládovú polevu




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov, žĺtky vymiešame s vodou, olejom a roztopeným tukom...

  2. 2

    bielka vyšľaháme s cukrom (aj vanilkovým) do tuha...

  3. 3

    do vyšľahaných bielok jemne zamiešame žĺtky a nakoniec zamiešame aj zlatý klas s kypriacim práškom... Pečieme 15 minút na 210 a potom na 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

majculanda
Túto som robila narýchlo... keďže som sa nemohla dočkať kým čokoláda ztuhne pri krájaní som ju celú "počokoládovala" :P Ale ďakujem :)
1947
4 zlaté klasy ? a žiadna múka ?
majculanda
žiadna múka :) 1 zlatý klas má 40g cize to máme 160g a je to úplne postačujúce na 5 vajec :) ...odporúčam je rýchla a chutná.
havino
máš ju nádhernu, ja som ju už dávno, pradávno robila zo zlatých klasov, ale ani si nepamätám na jej chuť, skúsim v sobotu urobiť, ukladám
an3da
Zlatý klas - to je vanilkový puding? Istotne vyskúšam, lebo môj manžel
miluje bábovky, zatiaľ som robila iba čokoládovú, ukladám.
astheart
Neznám zlatý klas. Podle předešlých diskuzí je to podobné, ale lepší než pudink. Pudinkovou bábovku bez mouky znám a je skutečně jako vánek! Moc pěkný recept!
majculanda
Ak nemáte Zlatý Klas úplne kľudne môžete použiť aj puding, ak chcete dosiahnuť klasický "bábovkový" efekt najlepšie je použiť vanilkový ale aby sa človek vyhol stereotypu skvélé sú aj varianty s malinovým, karamelovým no a akýmkoľvek iným obľúbeným pudingom :)
lucylee
@majculanda vyzera super, ale nie je 210 a 200 stupnov prilis vysoka teplota? Je makkucka a nie chrumkava na povrchu? A na ktorej mriezke v rure ju pecies?
evas13
ozaj veľmi pekná a keďže bábovky tiež milujem, rada si ju upečiem. :)
majculanda
Je dôležité rešpektovať vašu rúru pri pečení , ja keď niekde čítam v recepte že piecť na 180 vždy dávam trocha viac... zo zásady vždy zo začiatku teplejšie aby pekne vyrástla a potom cca po 10 minútach môžete stiahnuť aj na 180 aby sa upiekla vo vnútri, bábovka bola v strede ako pavučinka a vrch tak akurát aby sa dal pekne nakrájať. Pečiem cca v strede rúry čo je u mňa asi na 2. mriežke.
valeri
Áno, môžem Ti dosvedčiť, že je veľmi dobrá. Tento recept mám už asi 20 rokov od priateľky. Môžem odporúčať :-))
tati2008
Kto nemá Zlatý klas môže použiť ,,Maizenu"alebo ,,Zemiakový škrob".
janger
Iste je vyborna s tym Zlatym klasom. Ja pouzivam pudingovy prasok aj do vianocnych kolacikov (na sposob lineckych), tiez su s tym velmi dobre. Tuto babovku niekedy upeciem, paci sa mi :-)