Variácia na nepečené Viedenské rezy fotorecept
Foto: kukulienka71
Ťažko sa mi rozhodovalo medzi dvomi receptami, tak som ich skombinovala. Za inšpiráciu ďakujem @elyse a @svedke.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
3 dl |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
10 ks mliečne |
|
Plnka: | |
6 dl |
|
30 g |
|
1 ČL |
|
180-250 ml |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Rozpis surovín stačí na rozoberateľnú tortovú formu s priemerom 18cm. Z mlieka, cukru, štipky soli, kakaového prášku a detskej krupice som uvarila hustú kašu. Naliala som ju do maslom vymazanej formy. Ďalšiu vrstvu tvoria nastrúhané Bebe keksy.
-
2
V 4 dcl džúsu som rozmiešala Solamyl a cukor, za stáleho miešania som na miernom ohni priviedla zmes k varu, až zhustla. Naliala som ju na keksy a urovnala.
-
3
Po úplnom vychladnutí "želatíny" som naniesla vrstvu šľahačkovej smotany vyšľahanej so stužovačom.
-
4
Piškóty som namáčala vo zvyšnom džúse a ukladala som ich na šľahačku.Do okrúhlej formy bude šikovnejšie použiť guľaté piškóty.
-
5
Vrch som pofŕkala čokoládovou polevou zo sladkej smotany a horkej čokolády. Zahrievala som ich spolu, kým sa čokoláda roztopila a spojila so smotanou. Tortu som nechala v chlade celú noc.
-
6
Ostrým nožom som prešla po vnútornom obvode formy, obruč som uvoľnila.
-
7
V teplých dňoch je takýto svieži nepečený dezert príjemne chladivý. Prajem vám dobrú chuť, ak ho pripravíte.
Vdaka,sikovna si.
*****