Foto: izabella929
Našla som tento recept na recepty cz a veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a po ochutnaní, môžem povedať, že aj svojou výnimočnou chuťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát si vypláchnem vodou.Vanilkový puding si uvarím z 350 ml. mlieka podla návodu na sáčku. Horúci uvarený puding vylejem do formy na srnčí chrbát. Na puding poukladám černice a vykôstkované višne.Potom dám do rajnice variť umytú ryžu 50/50 mlieko a voda.pridím štipku soli a 2 lyžice cukru. Za stáleho miešania uvarím ryžu.Horúcu ryžu vylejem na ovocie do formy a troška pritlačím povrch lyžicou.Zabalím do alobalu a uložím do chladničky na noc. Ráno formu vyberiem , obsah vyklopím na misu a nakrájam na plátky. Posypem postrúhanou čokoládou a podávam s ovocím v kompotovým mištičkach.Môže sa ozdobiť aj šlahačkou.
- 2
Rýchla a veľmi fajná sladkosť pre mlsné jazýčky..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu