Vanilkové rožky

Autor receptu: myalab

Vanilkové rožky som ani nechcela pridávať, lebo je tu uz veľa receptov, ale niektoré moje kamarátky ma o to žiadali, tak Vás možno ešte niekoho zaujmu.

30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Oriešky môžeme, ale aj nemusíme vopred opražiť v rúre. Robievam z lieskových, vlašských orechov, prípadne mandlí, ale aj z nesolených pistácii. Po vychladnutí jemne pomelieme. Vysypeme ich do múky a pridáme ostatné suroviny. Používam vanilkový nie vanilínový cukor aj dreň z pravej vanilky. Vanilkový struk v strede po dĺžke rozrežeme a nožom z obidvoch častí stiahneme dreň, ktorú pridáme k ostatným surovinám. Spracujeme cesto, z ktorého tvoríme malé rožteky. Cesto si môžeme pripraviť vopred. Vložíme ho do potravinovej fólie a takto pripravené vydrží v chladničke niekoľko dní. Pred spracovaním aspoň 2 - 3 hodiny vybrať z chladničky, aby zmäklo.
  2. Čokoládu spolu so stuženým tukom roztopíme nad parou. Končeky rožtekov omáčame v čokoláde. Tiež môžeme rožteky ešte teplé obaliť vo vanilkovom cukre zmiešanom spolu s práškovým cukrom.