V tomto recepte bola pôvodne použitá obyčajná hladká múka, takže kto chce môže použiť aj takú. Ja som sa rozhodol, že použijem špaldovú múku...
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinky do chladničky stuhnúť. Potom ho rozdelíme na osem častí a každú rukami vyšúľame na požadovanú hrúbku (každý ako uzná za vhodné - v mojom prípade to bolo približne 1cm)...
-
2
Potom tieto šúľance pokrájame na časti, z ktorých vytvarujeme rožky a poukladáme na vymastený plech...
-
3
Pečieme približne 10. minút pri teplote 150°C (podľa trúby), necháme vychladnúť...
-
4
Vychladnuté pečivo nakoniec obalíme v zmesi práškového a van. cukru...
-
5
...a dobrú chuť! :-)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu