Vanilkové rožky (špaldové)

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 17. decembra 2014

V tomto recepte bola pôvodne použitá obyčajná hladká múka, takže kto chce môže použiť aj takú. Ja som sa rozhodol, že použijem špaldovú múku...

15 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
100 g
100 g
250 g
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinky do chladničky stuhnúť. Potom ho rozdelíme na osem častí a každú rukami vyšúľame na požadovanú hrúbku (každý ako uzná za vhodné - v mojom prípade to bolo približne 1cm)...

    Vanilkové rožky (špaldové) - obrázok 1
  2. 2

    Potom tieto šúľance pokrájame na časti, z ktorých vytvarujeme rožky a poukladáme na vymastený plech...

    Vanilkové rožky (špaldové) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme približne 10. minút pri teplote 150°C (podľa trúby), necháme vychladnúť...

    Vanilkové rožky (špaldové) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté pečivo nakoniec obalíme v zmesi práškového a van. cukru...

    Vanilkové rožky (špaldové) - obrázok 4
  5. 5

    ...a dobrú chuť! :-)

    Vanilkové rožky (špaldové) - obrázok 5

Diskusia k receptu

grejsy
Pekné rožteky si upiekla , ale chcem sa spýtať vajce si zabudla pridať ?, alebo je bez vajec , aby neboli potom suché ,aby sa nemrvili ak nieje tam vajce , odpíš , ďakujem.
mrcookiecook
Neviem, či vo všetkých prípadoch je to tak, ale v tomto recepte @grejsy vajce naozaj nie je použité. Rožteky sú fajn a vôbec sa nerozpadávajú... :-)
marikafil
ja tiež do vanilkových rožtekov nedávam žiadne vajce, podľa mňa orechy (alebo u nás mandle) ho nahradia. inak ďakujem, že si vyskúšal s celozrnnou špaldovou múkou, aj keď do iného pečenia bežne miešam múky, tuto som mala obavy. takže tieto Vianoce budú aj u nás špaldové:-)
tiginko
vanilkové rožky už síce pekne odpočívajú v krabici, ale určite ešte urobím skusmo jednu dávku podľa tvojho receptu. Priznám sa, tieto vianočné klasiky som zatiaľ nevyskúšala so žiadnou inou, ako bielou múkou.
evanaaa
Páči sa mi, že veľa ľudí si trochu vstúpilo do svedomia a začalo používať špaldovú ale aj iné celozrnné múky. Ja už ani bielu hladkú nekupujem dávno, preto sa mi páčia aj tieto rožky a recept si ukladám.
havino
aj ja ich mám napečené, ale iný pomer surovín, zo špaldovej, ale bielej hladkej, všetko už pečiem, varím len zo špaldovej, úplne všetko, vydarené ich máš
dvorka
Včera ich piekla moja Lienka a sú fakt skvelé. Robila ich ale tenké a malé a to im dáva zas iný rozmer. Vďaka za skvelý recept.
mrcookiecook
@dvorka som rád, že receptík poslúžil a výsledok sa vydaril, aj keď v iných rozmeroch... ;-) Pekné Vianoce prajem...
borra5
mne sa po upeceni veeelmi lamali..a to som ich nemala tenke..neviete preco? pouzila som ale klasivke maslo, nie heru- moze to byt tym??? ale chutovo su uuzasne..strasne jemnulinke.